15 Aralık 2017 Cuma

Bölümümüz 20. Yıl Mezunları Buluşma Programı

18 Mayıs 2017 Perşembe 12:25 tarihinde eklendi | 413 defa okundu
“Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından 1997 ve 2017 Çevre Müh. Mezunları Buluşma ve Deneyimleri Paylaşma” Etkinliği Düzenlendi.

Çevre Mühendisliği Bölümü 1997 mezunları 12 Mayıs Cuma günü Üniversitemiz Kariyer Merkezi Önderliğinde hazırlanan 20. yıl Mezuniyet Etkinliğine katıldı. Program kapsamında Rektör Yardımıcımız Prof. Dr. Mehmet SALTAN'ın katılımıyla Kariyer merkezi tarafından kep ve cübbe dağıtılarak yeni mezunlarla birlikte mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Kariyer merkezinin hediye takdimi ve yemek ikramıyla programa devam edildi. Ardından akşam saatlerinde düzenlenen çay-kahve sohbetine Rektör Yardımıcımız Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU katıldı.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü de 13 Mayıs Cumartesi günü Mühendislik Fakültesi E8 Şehit Astsubay Ekrem ÇELİK Konferans salonunda “1997 ve 2017 Çevre Mühendisliği Mezunları Buluşma ve Deneyimleri Paylaşma”konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat AYYILDIZ ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal TERZİ ile Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve 2016-2017 döneminde mezun olacak Çevre Mühendisliği öğrencileri ve aileleri katıldı.

Programda üniversitemizin ve Çevre Mühendisliği Bölümü’nün geçmişten bugüne nasıl geldiğini ve bundan sonra da nasıl olacağı hakkında bilgi veren Ayyıldız, bu anlamlı etkinliği ve tüm katılımcıları gönülden desteklediğini ifade etti. Mezunlarımızın iş hayatına atıldıktan sonra da üniversite ile olan bağlarını koparmamaları ve gördükleri önemli gelişmeleri üniversitemiz ve öğrencilerimiz ile paylaşmalarının çok faydalı olacağını aktaran Terzi, her geçen gün daha da artan teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini ve öğrencilerimize de bu yönde eğitim öğretim hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Çevre Mühendisliği Bölümü sınıflarını ve laboratuarlarını 20 yıl sonra ilk defa gören mezunlar hayranlık ve şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler. 1993 yılında lisans hayatına başladıkları zaman mevcut imkan ve olanakların çok daha zayıf olduğunu ve bugün Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin en mükemmel ve donanımlı bir altyapıda eğitim öğretim gördüklerini söylediler.

20 yıl sonra sınıf arkadaşları ile bir araya gelmenin verdiği mutluluk ve heyecanı gizleyemeyen katılımcılar, hazırladıkları “Dünden Bugüne Biz” adlı sunumları ile de diğer katılımcılara duygu dolu ve eğlenceli anlar yaşattılar. Ayrıca katılım sağlayan tüm 1997 mezunları söz alarak yeni mezun olacak öğrencilere mezuniyet sonrası yapması gerekenleri anlattılar. Özel sektör ve kamudaki tecrübelerini paylaşarak dikkat etmeleri gereken mesleki ve şahsi değerler hakkında bilgi verdiler. Mesleğinde başarılı olmanın yolu dürüst olmak, vatana ve millete hizmet bilincini taşımak ve her anlamda donanımlı ve kaliteli olmaktan geçtiğini ifade ettiler.

Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği etkinliğin sonunda 1997 Çevre Müh. Mezunlarına 20. Yıl Anısı temalı plaket, katılım belgesi ve üniversitemiz logolu hediyeler takdim edildi. Ayrıca Çevre Mühendisliği Bölümünde dereceye giren öğrencilere Üniversitemiz Rektör yardımcısı Nihat Ayyıldız tarafından plaket verildi. Etkinlik Eğirdir'de yenilen yemeğin ardından son buldu.