2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Elektrik ve Devre Laboratuvarı Dersini Alan Öğrencilerimizin Dikkatine

 

19-23.09.2022 tarihleri arasında laboratuvar dersleri yapılmayacak olup size linkleri (video 1 - video 2) verilen ders anlatım videolarının ön hazırlık kapsamında izlenmesi gerekmektedir. 

Dersi alan TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN dönem boyunca uygulanacak ders işleniş çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Dersi döneminde ilk defa alan öğrencilerimiz 23.09.2022 tarihine kadar E10-204 no’lu sınıfın kapısına asılan listeye isimlerini yazmaları gerekmektedir. Süre içerisinde isimlerini listeye yazmayan öğrenciler rastgele olarak gruplara atanacaktır. Dersi Alttan Alan Öğrenciler (FF veya FD ile Kalan Öğrenciler) ise 17-21.10.2022 tarihleri arasında E10-204 no’lu sınıfın kapısına asılan listeye isimlerini yazmaları gerekmektedir.

Tüm öğrenciler çizelgede belirtilmiş olan yalnızca sorumlu oldukları deneylere ait malzemeleri temin etmekle yükümlüdür. Dersi ilk defa alan öğrencilerin dönem boyunca ders kapsamında kullanacağı bu listedeki malzemelerin temini grup olarak yapılacak olup deney malzemelerinin eksiksiz bir şekilde getirilmesi ön hazırlık kapsamında değerlendirilecektir. 

Ders değerlendirmesinde genel nota katkı oranları: %15 Performans, %5 Ön Hazırlık, %5 Rapor, %25 Ara Sınav ve %50 Final sınavı olacak şekilde belirlenmiştir. Dersi ilk defa alan öğrencilerin uygulama derslerine devam zorunluluğu %80’dir. Dersin devamını vermek için en az 6 deneye katılım sağlanması gerekmektedir.   Öğrencilerin derse gelmeden önce ön hazırlık kapsamında deney föyünde yer alan ön hazırlık çalışma sorularını cevaplandırmaları, analitik hesaplamaları yapmaları ve tüm yapılan çalışmaları A4 dosya formatında ya da defter formatında derse gelirken getirmeleri gerekmektedir. Ön hazırlık çalışmaları bireysel olarak değerlendirilecek olup, deney başlangıcında dersin sorumlu asistanına gösterilmesi gerekmektedir. Ön hazırlık koşullarını yerine getirmeyen öğrenciler performans puanı, ön hazırlık puanı ve rapor puanı değerlendirmesine tabii tutulmayacaktır. Deney raporlarını ders bitiminden sonra bir sonraki deney saatinde dersin sorumlu asistanına elden teslim etmeleri gerekmektedir. Rapor yazım kurallarına uyulması gerekmektedir.

Deney föylerine Bölüm web sayfası/Doküman arşivinden ulaşabilirsiniz.

 

Yayın Tarihi: 20/09/2022
Okunma Sayısı: 3441