2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Elektrik ve Devre Laboratuvarı Dersini Alan Öğrencilerimizin Dikkatine

09-13.10.2023 tarihleri arasında laboratuvar dersleri yapılmayacak olup size linkleri (video 1 - video 2) verilen ders anlatım videolarının ön hazırlık kapsamında izlenmesi gerekmektedir.

Dersi alan tüm öğrenciler için dönem boyunca uygulanacak ders işleniş çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Dersi döneminde ilk defa alan öğrencilerimiz 12.10.2023 tarihine kadar E10-207 no’lu sınıfın kapısına asılan listeye isimlerini yazmaları gerekmektedir. Devam zorunluluğu olan derslerinizle çakışmayacak şekilde grup seçimi yapmalısınız. Süre içerisinde isimlerini listeye yazmayan öğrenciler rastgele olarak gruplara atanacaktır. Dersi Alttan Alan Öğrenciler (FF veya FD ile Kalan Öğrenciler) ise ders işleniş çizelgesinde belirtilen tarihlerdeki laboratuvar ders saatinde belirtilen deneyleri yapmak üzere E10-207 no’lu sınıfta eksiksiz bir şekilde bulunmalıdır.

Tüm öğrenciler çizelgede belirtilmiş olan yalnızca sorumlu oldukları deneylere ait malzemeleri temin etmekle yükümlüdür. Dersi ilk defa alan öğrencilerin dönem boyunca ders kapsamında kullanacağı bu listedeki malzemelerin temini grup olarak yapılacak olup deney malzemelerinin eksiksiz bir şekilde getirilmesi ön hazırlık kapsamında değerlendirilecektir. Koruyucu gözlüğün her bir öğrenci tarafından deneye getirilmesi zorunludur.

Ders değerlendirmesinde genel nota katkı oranları: %15 Performans, %5 Ön Hazırlık, %5 Rapor, %25 Arasınav ve %50 Final sınavı olacak şekilde belirlenmiştir. Öğrencilerin derse gelmeden önce ön hazırlık kapsamında deney föyünde yer alan ön hazırlık çalışma sorularını cevaplandırması ve analitik hesaplamaları yapması gerekmektedir. Ön hazırlık çalışma soruları yer almayan deney föylerinde ise deney adımlarının analitik sonuçlarının elde edilmesi ve konu ile ilgili temel araştırmaların yapılması gerekmektedir. Ön hazırlık çalışmaları bireysel olarak değerlendirilecek olup, deney başlangıcında dersin sorumlu asistanına gösterilmesi gerekmektedir. Raporlar için ise, her bir grup tarafından bir adet doküman arşivinde yer alan Deney Rapor Defterinin çıktı alınması ve deney sırasında grubun yanında bulundurması zorunludur. Deney sırasında elde edilen sonuçların değerlendirilmesi, yorumlanması bu kitapçık üzerinde yer alan boşluklara yapılacaktır. Rapor kitapçığı doldurulurken web sayfasında doküman arşivinde yer alan rapor yazım kuralları dikkate alınmalıdır. Deney sonunda rapor kitapçığı dersin sorumlu asistanına değerlendirilmek üzere teslim edilecektir.

 

Yayın Tarihi: 09/10/2023
Okunma Sayısı: 1458