18 Temmuz 2019 Perşembe

Yaz Okulu için Farklı Üniversitelerden Ders Alacak Öğrencilerin Yapması Gerekenler

10 Haziran 2019 Pazartesi 13:23 tarihinde eklendi | 3503 defa okundu
Başvuru için gerekli evrakların  eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir.

Yaz okulunda farklı üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki  belgeler ile bölüm sekreterliğine başvurmalıdırlar.

1. OBS den alınmış dilekçe formu,

2. Detaylı Ders İçeriği (Bölümümüz hocaları tarafından onaylanmış)

3. Yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alma formu

4. Öğrenci üniversitemize kayıt yılına ait OSYM Taban puanları dökümü(SDÜ-EHM ve Dersin Alınacağı Bölüm)

5. Öğrencinin üniversitemize kayıt yapmaya hak kazandığı LYS, DGS v.b. sınav sonuç belgesi

NOT: Ön koşulu bulunan derslerin intibakının yapılabilmesi için, ön koşul şartının sağlanması gerekmektedir. Mağduriyet yaşanmaması adına, ders seçiminde ön koşul hususuna dikkat edilmelidir. Ders seçim sorumluluğu öğrenciye aittir.

Yukarıda tanımlanan belgelerin tamamlanmasında aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

1. Başka üniversitelerden alınacak yaz okulu dersinin SDÜ deki karşılığı ile kapsam/içerik ve saat yönünden en az %75 benzerlik göstermesi gerekmektedir.

2. Bir öğrenci, Üniversitemiz dışında; sadece 1 üniversiteden ders alabilecektir.

3.Farklı üniversitelerden alınacak ders/derslerin onaylı detaylı ders içeriği alınarak, bu içerik 2018-2019 yılında bu dersin eğitimini veren bölümümüz hocalarına onaylatılacaktır.

4. Yaz okulunda diğer üniversitelerden ders alma formu eksiksiz olarak doldurulacaktır (İlgili forma buradan ulaşabilirsiniz. Bu formda dersin kodu,adı ve akts gibi bilgilere OBS siteminiz üzerinden ulaşarak doldurabilirsiniz. )

5. OBS sistemi üzerinden yaz okulu ile ilgili dilekçe formu doldurulacaktır.(OBS sistemi üzerinden alınmayan dilekçeler kabul edilmeyecektir.)

6. Öğrencinin Üniversitemize kayıt yaptığı yıla ait bölümümüz ve yaz okulunda dersin alınacağı bölümün taban puanlarını gösterir belge ÖSYM nin sayfasından temin edilecektir.

7. Öğrencinin üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazandığı sınavın (LYS, DGS, v.b.) sonuç belgesini temin edilecektir.

Onaylanan ders içeriklerini öğrenmek için bölüm web sayfasını rutin kontrol ediniz.

EHM Yaz Okulu Komisyonu