Yaz Okulunda Üniversitemizden Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

1)      2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz döneminde bölümümüzde açılması planlanan ders bulunmamaktadır. Üniversite/Fakülte ortak dersler dışında; bölüm öğretim elemanlarınca içerik onayı yapılmış ve eşdeğer kabul edilen dersin bilgileri aşağıdaki haliyle mevcuttur:

 

EŞDEĞER DERSLER

MATEMATİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİK BİLGİLERİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ DERS İÇERİK BİLGİLERİ DURUM
MAT-207 Olasılık ve İstatistik I ELE-207 Olasılık ve Random Değişkenler Eşdeğer

 

2)      Bir ders Süleyman Demirel Üniversitesinde açılıyorsa bu ders başka bir üniversiteden alınamaz. Üniversitemiz farklı fakülte ve bölümlerinde yaz okulunda açılması kesinleşen dersler 14 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecektir. Lütfen güncel duyuruları takip ediniz.

3)      Yukarıdaki tabloda belirtilen eşdeğer ders haricinde Üniversitemiz farklı fakülte ve bölümlerinden ders alacak öğrenciler, SDÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektrik Mühendisliği Bölümünde dersi veren hocadan içerik onayı almak zorundadır. ÖNEMLİ NOT: Ders muafiyetinde, ders/derslerin içerik ve saat yönünden en az %75 benzerlik göstermesi gerekir.  

4)      Öğrenci içerik onayı aldıktan sonra içerik onayını ibraz eden belge ile yaz okulu ders alma formunu (forma buradan erişebilirsiniz) ve yaz okulunda alacağı derslerin ön koşulunu* sağladığını beyan eden dilekçeyi (dilekçeye buradan erişebilirsiniz) imzalayıp tarattıktan sonra hasan.cetin@sdu.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.  (Eşdeğerliği tanımlanan ders için de bu madde geçerlidir.). ÖNEMLİ NOT: Dilekçe formları el yazısının okunamama ihtimalinden dolayı word formatında doldurulup imzalandıktan sonra taratılıp mail atılmalıdır.

5)      Komisyona toplamda üç farklı belge teslim edilecektir. 1) İçerik Onay Formu 2) Yaz Okulu Ders Alma Formu 3) Ön Koşulu Sağladığını beyan eden ön koşul dilekçesi. Bu üç belgede bilgisayar ortamında doldurulup imzalandıktan sonra tek bir pdf belgesi olarak mail atılmalıdır.

6)      İçerik onayı alınsa bile komisyon onayı alınmayan derslerin intibakları yapılmayacaktır. Burada sorumluluk öğrenciye aittir. Öğrenci içerik onayından sonra mutlaka dilekçeler ile komisyona başvurmalı ve onay aldıktan sonra yaz okulu kaydını yaptırmalıdır.

Yayın Tarihi: 01/07/2023
Okunma Sayısı: 1218