15 Aralık 2017 Cuma

Tanıtım

4400 defa okundu

Gıda Mühendisliği Bölümü Yükseköğretim Yürütme Kurulu' nun, 25. 02. 1994 tarihinde S.D.Ü. Ziraat Fakültesinin kurulmasına yönelik aldığı kararla birlikte açılmıştır. Başlangıçta 30 öğrenci olarak 1994-1995 eğitim-öğretim yılında şehir merkezine 25 km. uzaklıkta olan Atabey ilçesinde Sosyal Hizmetler Genel müdürlüğünde Fakültemize devredilen binada eğitim-öğretime başlamıştır. 1999 yılında şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan kampustaki yeni binasına taşınan bölümümüz eğitim ve öğretime halen burada devam etmektedir.

Gıda Mühendisliği bölümü gıda hammaddelerinin en uygun şekilde işlenerek kaynak savurganlığının önlenmesi, hammaddelerden çok yönlü yararlanarak gıda çeşitlerinin artırılması, işlenen gıdaların miktar ve kalite bakımından korunması ve pazarlanmasında uygun proseslerin tasarımı, geliştirilmesi ve kontrolü ile gıda kontrolü, sanitasyon ve işletmecilik konularında en verimli ve en sağlıklı üretimi gerçekleştirmek üzere eğitim-öğretim ve araştırma yapmak amacıyla 1994 yılında kurulmuştur.

Bölümümüz araştırma faaliyetlerinde endüstrinin karşılaştığı problemlerin çözümünü sağlamak amacıyla projeler oluştururken, çalışmaların uygulamaya aktarılabilmesi ve öğrencilerin pratik yapma imkanı sağlanabilmesi amacıyla 1998 yılında gıda mühendisliği pilot işletmeleri projesi çalışmaları başlatılmıştır. İlk olarak 1999 yılında Ün-süt işletmesi üretime başlamıştır. 10 t/gün süt işleme kapasitesine sahip olan işletmemizde yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, dondurma ve kefir üretimi yapılmaktadır. 2004 yılında günlük 500 adet ekmek üreten fırın işletmesi faaliyete geçmiştir.

AKADEMİK PERSONEL

İDARİ PERSONEL

MEZUNLAR KÖŞESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

GÖLCÜK V2

AKTS

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

FOTOĞRAF GALERİSİ

DÖKÜMANLAR