28 Haziran 2017 Çarşamba

19 Ekim 2016 Çarşamba 11:00 tarihinde eklendi | 3365 defa okundu
19.10.2016

Zorunlu Yaz Stajı Başvurusunda İzlenecek Yol

1.      Bölüm web sayfasında yer alan “2017 Yaz Dönemi Zorunlu Staj Bilgi Formu” linkindeki form doldurulacak ve bölüm staj komisyonunun staj yapılacak işletme ile ilgili onayı alınacaktır.

Belirli aralıklarla komisyonun görüş ve onayı bölüm web sayfasından açıklanacaktır.

2.      Staj yerlerinin uygunluğu onaylanan öğrenciler https://obs.sdu.edu.tr/‘den giriş yaparak staj başvurusunu yapmalıdır. Yapılan başvurunun sistemden çıktısını alarak ilgili kısmı işletmeye onaylatmalıdır.

Öğrenci staj tarihlerini işletme ve öğrenci belirler.

* Eğer öğrenci bütünleme/yaz okulu/tek ders sınavlarına katılacak ise, bu tarihlerde staj yapamaz.

* Öğrenci stajını 15’er gün olmak üzere 2 ayrı işletme de yapabilir. Bunun için her işletme için ayrı ayrı obs’den kayıt yapmalı ve doküman hazırlamalıdır.

* Eksik doldurulan formlar bölüm staj komisyonu tarafından kabul edilmez (Fotoğraf, imza, kimlik bilgileri tam olmalıdır).

3.      Doldurulan formlar ve staj defterleri bölüm staj komisyonu onayı için Arş. Gör. Salih EROĞLU’na teslim edilecektir.

4.      Staj formları onaylanan öğrenciler bu formlar ile beraber staj başlangıç tarihine en çok 29, en az 3 gün kaldığında Mühendislik Fakültesi dekanlığı, Muhasebe birimine başvururarak sigorta girişi yaptırır.

30 Temmuz da staja başlayacak öğrenci; 1 Temmuz – 27 Temmuz tarihleri arasında sigorta girişini yaptırabilir.

5. Sigorta girişini yaptıran öğrenciler bir adet fotokopisini Arş. Gör. Salih EROĞLU’na teslim ettikten sonra stajlarına başlayabilirler.

NOT: Staj defterleri kırtasiyelerden temin edilecektir. Staj defterleri bilgisayarda yazılmayacaktır. Sigorta girişi haricindeki staj işlemleri en geç 1 Mayıs’a kadar halledilmelidir.

AKADEMİK PERSONEL

İDARİ PERSONEL