“Avrupa’nın En İyi Çelik Yapı” Ödülü sahibi Metal Yapı Yönetim Kurulu Başkanından Seminer

Üniversitemiz İnşaat Topluluğu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “İnşaat Zirvesi 17” de Metal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Selami Gürel'in verdiği seminere İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri katılmıştır.



Bölümümüz öğrencilerinin büyük ilgi gösterdikleri ve dikkatle takip ettikleri seminerde Selami Gürel meslektaşları olacak öğrencilerimize İyi bir mühendisin uluslararası ölçekte düşünmesi gerektiğini; İngilizcenin yanı sıra Fransızca, Rusça, İspanyolca, Portekizce öğrenmelerini öğütledi. Radarlarında mutlak surette Rusya ve Afrika’nın olması gerektiğini söyleyen Selami Gürel, “Çelik Köprü’yü öğrenin. Bunu yaparsanız Dünya’nın her yerinde iş bulabilirsiniz” şeklinde konuştu. Gürel, 43 yıllık deneyimlerini şöyle paylaştı: “Teknoloji, yazılım, donanım tamam. Ama çok iyi bir mühendisin elle çizme kabiliyeti olmalı. Teknik Resim Dersi boşa değil. Ben 43 yıllık deneyiyim aydınlığında size şunu söyleyebilirim ki elinizle çizim kabiliyetinizi artırın. Güzel Türkçe konuşun. Yoksa insanlara derdinizi anlatamazsınız. İngilizce, artık standart dil haline geldi. Ben, başarılı olmanız için yol gösteriyorum, Fransızca öğrenin. ‘Ben Mühendisim. Fransızca biliyorum’ diyen var ise şu an hemen Metal Yapı’da üst düzey maaşla işe başlayabilir. Rusya’da mutlak surette iş kurmaya çalışın. İyi bir mühendis, mimar ile çok yakın diyalog içerisinde olandır. İnşaat alanında kariyer yapacaksınız ulusal ve evrensel açıdan en iyi mimarların isimlerini öğrenin. Projelerini inceleyin. Kafanız çalışıyorsa, bu işi seviyorsanız mühendis olun. Size şunu net söylüyorum, Çelik Köprü yapımını bilirseniz, dünyanın her yerinde iş bulursunuz.”

  


National Geographic’in Dev Yapılar Belgesi’nde Metal Yapı’nın bir eserini yayınladığını anlatan Gürel, “Dünya’nın En Büyük Çadırı” başlığı altında yayınladılar. Bizim yapıtlarımızdan biri “Avrupa’nın En İyi Çelik Yapı” ödülünü aldı. Şunu anlatmaya çalışıyorum: Tüm bunlar bilginin, deneyimin, farklı düşünmenin, cesur olmanın ve radikal karar almanın sonucudur” diye konuştu.

Metal Yapı'nın şaheser bir çelik yapı örneğini görmek için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 11/03/2017
Okunma Sayısı: 5147