19 Ağustos 2019 Pazartesi

“7. Otomotiv Tasarım Yarışması”na SDÜ Damgası

28 Mart 2018 Çarşamba 22:39 tarihinde eklendi | 920 defa okundu

Türkiye Otomotiv sektöründe çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, ilgili dallarda eğitim alan öğrenciler ve otomotiv tutkunlarının yaratıcı fikirlerini sunulduğu “7. Otomotiv Tasarım Yarışması”nın sonuçları açıklandı.

Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğü ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen “7. Otomotiv Tasarım Yarışması”nda Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri, “Lisans / Lisansüstü Kategorisi”nde birinci oldu.

Özyeğin Üniversitesinde gerçekleştirilen törende, Süleyman Demirel Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emre Akgül ile İnşaat Mühendisliği Doktora Programı 100/2000 Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencisi Emre Uygun’un hazırladığı “Plazma Aerodinamik Akış Kontrol ve Dengeleme Sistemi” projesi birinciliğe layık görüldü.

Öğrenciler proje hakkında şunları kaydetti; “Araçlar üzerine etki eden aerodinamik kayıplar, taşıtın performansını doğrudan etkilemesinin yanı sıra taşıtın yol tutuşunu, manevra kabiliyetini düşürmekte ve aynı zamanda yakıt tüketimini artırmaktadır. Yapılan bu çalışma ile bu kayıpların Plazma teknolojisi ile minimize edilmesi hedeflenmiştir.”

SINAV PROGRAMI

OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI (N.Ö. - İ.Ö)

OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI (N.Ö. - İ.Ö)

Süleyman Demirel Üniversitesi