PANDEMİ DÖNEMİ İÇİN GEÇERLİ STAJ PROGRAMI

21/04/2020 tarihinde toplanan Tekstil Mühendisliği Staj Komisyonu ülkemizin içinde bulunduğu Pandemi dönemini göz önünde bulundurarak, bölümümüzdeki zorunlu stajların, sadece Pandemi dönemi ve sadece mezuniyet aşamasında bulunan öğrencileri kapsamak şartıyla uzaktan yapılabilmesine imkân tanıma kararı almıştır. Özellikle mezuniyet aşamasında bulunan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları ve herhangi bir hak kaybına uğramamaları adına bu karar alınmıştır.

Pandemi dönemi başlangıç tarihi 13.03.2020 olarak ilan edilmiştir. Pandemi döneminden önce staja başlamış ve stajını tamamlayamamış öğrenciler ile Pandemi döneminden sonra staj yapmak isteyen öğrencileri ayrı ayrı değerlendirme kararı alınmıştır.

13.03.2020 tarihinden önce staja başlamış ve Pandemi dönemi ile birlikte stajını tamamlayamamış öğrencilerin stajlarını komisyon olarak değerlendirmeye ve eksik kalan günlerini öğrencinin tercih etmesi durumunda, staj komisyonu üyeleri gözetiminde uzaktan tamamlatma kararı alınmıştır. Bu kapsamda Staj yapmak isteyen tüm öğrencilerin Mühendislik Fakültesi Dekanlığının hazırlamış olduğu ve EK-1 olarak belirtilen “Pandemi Dönemi Staj Tercih Beyannamesi”ni ve EK-2’de belirtilen “Staj Tercihi Dilekçesi”ni doldurarak Staj Komisyonu’na e-posta yoluyla iletmeleri zorunludur. Bölümdeki 13/03/2020 tarihinden önce staja başlayıp tamamlayamayan öğrencilerin, tüm derslerini tamamlayarak mezun olabilmek için sadece zorunlu stajları kalmış öğrencilerin ve mezuniyet aşamasında olmayıp yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerin staj işlemlerinde izleyeceği yol haritası aşağıdaki linkte  verilmiştir. 

Pandemi Dönemi Online Staj Klavuzu için tıklayınız

Belge içerisinde de bulunan EK-1 ve EK-2 formları ayrıca aşağıdaki linklerde verilmiştir.

EK-1 için tıklayınız

EK-2  için tıklayınız

Yayın Tarihi: 04/05/2020
Okunma Sayısı: 1461