STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!...

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18 inci maddesine göre on veya daha fazla personel çalıştıran işletmeler, çalıştırdıkları personel sayısının yüzde beşinden az olmamak üzere mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumu öğrencilerine beceri eğitimi, mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumu öğrencilerine staj ve tamamlayıcı eğitim yaptırır. Aynı kanunun geçici 12 inci maddesine göre stajyer öğrenciye yapılacak ödemeler asgari ücretin net tutarının yüzde otuzundan az olamaz. Ödenebilecek en az ücretin; yirmiden az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisi, yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte biri, devlet katkısı olarak ödenir. Kamu kurum ve kuruluşlarına Devlet katkısı ödenmez. Gerekli belgeleri OBS den alıp Staj sonunda Staj Komisyonuna teslim edeceklerdir.

Yayın Tarihi: 06/07/2017