YAZ OKULU

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ

YAZ OKULUNDA BAŞKA BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNDAN DERS ALMA İŞLEMLERİ

 

YAZ OKULUNDA FARKLI BİR ÜNİVERSİTEDEN DERS ALMA İŞLEMİ

1- Yaz Okulunda başka bir yükseköğretim kurumunun Endüstri Mühendisliği bölümünden alınacak ders için, ders alınacak bölümün ÖSYM Giriş Taban Puanı SDÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünün ÖSYM Giriş Taban Puanına eşit ya da yüksek olması gerekmektedir (26.06.2014 tarihli Yükseköğretim Kurul Kararı ve 05.07.2021 tarihli Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazısı).

3-     Öğrencinin Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan ders almak istemesi durumunda, alacağı derslerin ders içeriklerini ıslak imzalı ve mühürlü olarak onaylatmalı, bölümümüz dersi vermekte olan ilgili öğretim üyesinin ders içeriklerinin uygunluğunu kaşe ve imza ile belirtmesi gerekmektedir.

4-     Yaz Okulunda başka bir Yükseköğretim Kurumundan alınacak dersin onaylanması için kapsam/içerik olarak en az %75 benzerlik göstermesi ve ders AKTS kredisi yönünden bölüm dersine eşit yahut yüksek olması gerekmektedir.

5-     Bölüm başkanlığına aşağıda belirtilen dilekçe ve eklerinizi ıslak imzalı olarak şahsen teslim etmeniz gerekmektedir. Dilekçenizde el yazısının okunamama ihtimalinden dolayı word formatında doldurulması önem arz etmektedir.

Dilekçe için TIKLAYIN.

6- Bölüm başkanlığı tarafından ders almanızın uygunluğu tarafınıza beyan edilmeden dersi almanız durumunda yaz okulunda aldığınız ders sisteme işlenmeyecektir.

Yayın Tarihi: 21/06/2023
Okunma Sayısı: 3601