Bölümümüz öğrencilerinin TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları başarısı

Bölümümüz öğrencilerinden Erol Sinangil, Birhan Özçelik, Mustafa Aysu ve Gökmen Bayram'ın, bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih GÖKÇE danışmanlığında, TÜBİTAK 2209A (Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı) desteği alarak geliştirmiş olduğu "ANDROID TELEFON TABANLI UÇUŞ KONTROLCÜSÜ" adlı proje 2242 TÜBİTAK üniversite öğrencileri proje yarışmasının Konya bölgesindeki değerlendirmelerinde, Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde birincilik alan projeler arasında yer aldı.

Bölge değerlendirmeleri Ankara, İstanbul, Erzurum ve Konya olmak üzere dört bölgede yapılmış olup, final değerlendirmeleri 9-10 Eylül'de yapılacaktır. Final değerlendirmelerinde dereceye girenler, 24-27 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan Teknofest 2020 kapsamında sergilenecektir.

Projeyi geliştirmiş olan öğrencilerimizi ve bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih GÖKÇE hocamızı tebrik eder, final değerlendirmelerinde başarılar dileriz.

Proje GitHub sayfası icin tıklayınız.

2242 TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması ile ilgili bilgi için tıklayınız.

2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları 2020 Yılı Konya Bölgesi Dereceleri için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 30/08/2020
Okunma Sayısı: 1912