Çizgi İzleyen Araba Yarışması

2018-2019 Eğitim yılı Bahar döneminde bölümümüzde verilmekte olunan 3. sınıf derslerinden Mikroişlemci Tabanlı Denetleyiciler dersini alan öğrencilerimiz “Çizgi İzleyen Araba” konulu proje geliştirdiler.

Mikroişlemci Tabanlı Denetleyiciler dersini veren öğretim elemanı Dr.Öğr.Üyesi Turgay AYDOĞAN’ın organize ettiği yarışma ile öğrencilerimiz teorik olarak derste öğrendiklerini uygulamaya dönüştürerek bilgi ve becerilerini somut olarak ortaya çıkarma fırsatı buldular. Dersi alan yaklaşık 160 öğrencinin bireysel veya grup halinde yaptıkları toplam 49 araba birbirleri ile yarıştı.

23 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 11:00 da E9 Blok zemin katta yapılan yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada ilk üçe giren gruplara ödülleri ve öğrencilerin kendi oyları ile belirlenen En Özgün Tasarımlı Araba ödülü ile yarışmaya katılan 160 öğrenciye katılım belgeleri 16 Haziran 2019 tarihinde E8 Konferans Salonunda düzenlenen tören ile takdim edildi. Etkinliğe katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Dereceye Giren Öğrenciler ve Arabaları:

BİRHAN ÖZÇELİK (1-Sauron)

GÖKMEN BAYRAM (1-Sauron)

EROL SİNANGİL (1-Sauron)


MUSTAFA AYSU (2-zerRe)

MALIK ALASI (2-zerRe)

SÜHEYP EKİNCİ (2-zerRe)

KAMURAN TÜRÜN (2-zerRe)


KEMAL SAPLIOĞLU (3-Düldül)

SONER UZUNDURUKAN (3-Düldül)

YUNUS EMRE HAMARAT (3-Düldül)


En Özgün Tasarımlı Araba Ödülü:

The Mystery Machine isimli araba ile

FURKAN BALAMAN

ALİ CAN ALMAÇİMENİ
MELİH ŞİNİK

NİHAT CAN ÇİVİ

MAHMUT ENES ÇETİN

Yayın Tarihi: 22/07/2019
Okunma Sayısı: 3023