Erasmus Programına Katılan Öğrencilerin Dikkatine

Erasmus programına katılan öğrenciler, gidecekleri kurumlardaki dersleri seçerken derslerin içeriklerine ve AKTS/Kredi durumlarına bakarak seçmeleri ve seçtikleri dersleri Erasmus Komisyon onayına gönderirken ders içeriklerinin olduğu dokümanları eklemeleri zorunludur. Erasmus komisyonu öğrenci için ders seçen değil seçilen dersleri değerlendiren bir komisyondur. Dolayısıyla dersleri öğrenciler belirtilen koşullara uygun ve Erasmus yönetmeliğini dikkate alarak seçmek durumundadır.

Yurtdışı eğitim sonrası süreçte ders seçimlerinde dönem farklılıklarından veya  AKTS nin dönemlik 30 un altında olmasından dolayı  yeniden ders alınması gerekebileceğini dikkate alarak seçim yapılması gerekmektedir. “During Mobility” süresince herhangi bir sebeple ders değiştiren öğrenciler ekledikleri derslerin içeriklerini de dilekçelerine eklemek zorundadır. Ders içerikleri belirtilen derslerde işlenecek olan konuları ve dersin saat ve AKTS bilgilerini içermelidir. Ders saydırma işlemi için verilen transkriptlerde onaylı not dönüşüm tablosunun de eklenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, not dönüşümünün gerçekleştirilmesi için bu belgenin transkripte ek olarak sunulması zorunludur. Yukarda belirtilen koşulları sağlamayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Sonucunda mağduriyet yaşanmaması için öğrencilerin bu konulara dikkat etmesi gerekmektedir.

 

Not: Öğrencilerin "Süleyman Demirel Üniversitesi Lisans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne" uygun şekilde ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

Not: Öğrencilerin Bölüm Erasmus Koordinatörü'ne ders eşleştirmesi için gelirken, güncel transkriptlerini de getirmesi gerekmektedir.

Not: Öğrencilerin sadece komisyon ya da koordinatör onayı gereken durumlarda en az 3 iş günü, bölüm onayı gereken durumlarda en az 7 iş günü, kurul onayı gereken durumlarda ise en az 15 iş günü öncesinden belgelerini iletmeleri gerekmektedir.

 

ERASMUS KOMİSYONU

Yayın Tarihi: 23/05/2021
Okunma Sayısı: 1190