TÜBİTAK destekli ‘Siber Güvenlik’ eğitim projesi Ulusal Medyada

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından TÜBİTAK Doğa ve Bilim Okulları-4004 Programı kapsamında ‘Bir Siber Güvenlik Macerası’ projesi başlatıldı. Projeyle 10 okulun 9, 10 ve 11’inci sınıflarından 40 öğrenciye 15 gün boyunca interaktif siber güvenlik eğitimi verilecek.

 

TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları- 4004 kapsamında SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Öğretim Üyesi Utku Köse’nin hazırladığı ‘Bir Siber Güvenlik Macerası’ projesinde ilk ders başladı. Isparta’da 10 okulun 9, 10 ve 11’inci sınıflarındaki 40 öğrenci 15 gün boyunca Siber Güvenlik Eğitimi” alacak. Eğitimin 5 günü SDÜ Bilgisayar Laboratuvarında verilecek. 9 günlük ikinci eğitim periyodu ise Eğirdir’de kamp şeklinde hayata geçirilecek.

UZMAN AÇIĞI VAR
SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Türkiye’de bilgi, bilişim ve siber güvenlik alanında uzman açığı bulunduğunu söyledi. Bu problemin kökten çözülmesi için SDÜ olarak bilimsel faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Yiğit, “Türkiye’nin milli bir politika oluşturması gerekiyor. Amacımız Türkiye genelinde siber güvenlik alanında farkındalık oluşturabilmektir. Bir nevi istihdam açığını kapatabilmektir. Siber güvenlik istihdamına katkı sağlayacak insan gücünü yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Gelecekte bu alanda çalışmak isteyenlere destek sağlamak misyonunu izliyoruz. Dönem başından bu yana öğrencilerimizin derslerinin haricinde her hafta etkinlikler yapabilmeleri için imkan sağladık. TÜBİTAK Doğa ve Bilim Okulları- 4004 Programı kapsamında desteklenen ‘Bir Siber Güvenlik Macerası’ başlıklı eğitim programı hedeflere koşuyor” diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet

Haber linki için tıklayınız

Yayın Tarihi: 28/08/2018
Okunma Sayısı: 1402