18 Kasım 2017 Cumartesi

Program Eğitim Amaçları

236 defa okundu

EĞİTİM AMAÇLARI:

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz; tasarım, üretim, uygulama, analiz ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürütebilecek bilgi ve donanım düzeyine ulaşmış, yetkin bir Gıda Mühendisi olarak mezun olmaktadır.

Bu doğrultuda, güçlü temel mühendislik bilgilerinin yanı sıra, Gıda Mühendisliğinin gerektirdiği tüm bilgi ve beceri yetilerine de sahip olan mezunlarımız;

1. Uluslararası düzeyde bilim, teknoloji ve mühendislik bilgilerini kavramış, edindiği bilgilerle gıda üretiminin her aşamasını gerçekleştirebilen, tasarlayabilen ve gerekli analizleri yapabilen, problemlerin tanımlanmasını ve çözümünü yapabilen

2. Yaşam boyu öğrenme bilincini benimseyen, meslek hayatının değişken ve rekabetçi koşullarına uyum sağlayabilen,

3-Kamu ve özel sektör kurumlarında çalışabilen,

4-Girişimci ve Serbest mühendislik hizmetleri verebilen, yönetici ve liderlik görevi üstlenebilen, 

5-Akademik kurumlarda lisansüstü eğitim ve/veya Ar-Ge projeleri yapabilen  ve/veya Ar-Ge Birimlerinde görev alabilen, deney tasarlayıp, deneyleri gerçekleştirebilen,

6-Yer aldığı çalışmalarda, çevresel, ekonomik ve sosyal etkenler ile etik değerleri gözetecek, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı verecek.

Gıda Mühendisleri olarak yetişmektedirler.

 

AKADEMİK PERSONEL

İDARİ PERSONEL

MEZUNLAR KÖŞESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

GÖLCÜK V2

AKTS

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

FOTOĞRAF GALERİSİ

DÖKÜMANLAR