Bölümümüzde Teknik Gezi

Maden Mühendisliği Bölümü tarafından 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, Tunçbilek ve Çayırhan açık ocak ve yeraltı kömür işletmelerine Teknik Gezi düzenlendi.

 

Maden Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri, 07-08 Kasım 2014 tarihlerinde 29 öğrenci ve 5 öğretim elemanı ile birlikte Kütahya-Tunçbilek’te Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Garp Linyit İşletmeleri (TKİ GLİ) Müessesesi Müdürlüğü’ne ve Ankara-Çayırhan’da Park Termik Elektrik San. ve Tic. A.Ş.’ne yeraltı ve açık ocak kömür ocaklarına teknik gezi yaptılar.

Teknik gezi kapsamında, Tunçbilekte bulunan açık ocak kömür işletmesinde üretim yöntemleri (shovel-kamyon ve dragline sistemleri) yakından incelendi ve işletme hakkında detaylı bilgi alındı.

Ankara-Çayırhan’da bulunan Park Termik'e ait yeraltı kömür ocağı ziyerel edilerek tam mekanize geri dönümlü uzun ayak üretim yöntemi yerinde incelendi. Yeraltına girilmeden önce gaz maskesinin kullanımı ve tahlisiye işlemleri ile ilgili bilgi alındı. Daha sonra yeraltına girilerek tamburlu-kesici, zincirli konveyör ve yürüyen tahkimatların çalışma prensipleri detaylı olarak yerinde incelendi.

Her iki kuruma eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Maden Mühendisliği Bölümü

Yayın Tarihi: 11/11/2014
Okunma Sayısı: 3705