Çift Anadal ve Yan Anadal Programları

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü örgün öğretiminde çift anadal yapan öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın internet sayfasında ilan edilen Çift Anadal Yönergesi’ne göre bölümümüze kabul edilir ve eğitimini gerçekleştirir. Çift anadal programımızın amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda, Tekstil Mühendisliği ile Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programları arasında çift anadal programı uygulanmaktadır. Böylece, başarılı Tekstil Mühendisliği öğrencileri, gerekli şartları sağlamaları durumunda, çift anadal uygulaması ile ikinci bir anadal olarak belirlenen Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programlarında lisans diploması alma hakkına sahip olabilmektedirler.

Ayrıca, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümleri, Teknoloji Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki ilgili bölümler arasında Yandal Programı uygulaması yapılmaktadır.