Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KİTİŞ Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2021 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı. Üniversitemizden 14 öğretim üyesi yıllık etki 7 öğretim üyesi kariyer boyu etki kategorilerinde yer almaktadır.

Yayınlanan listede her iki kategoride de yer alan bölümümüz öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. Mehmet KİTİŞ'i başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Üniversitemizin konu ile ilgili haberine erişmek için tıklayın.

Yayın Tarihi: 13/10/2022