2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu

2020-2021 Eğitim öğretim yılı yaz okulu akademik takvimine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

*Yaz Okulu'nda açılması planlanan dersler Fakülte Yönetim Kurulu kararının açıklanmasından sonra bölümümüz internet sayfasında duyurulacaktır.

 

YAZ OKULUNDA FARKLI ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2020-2021 Yaz Okulu Dönemi kapsamında başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin uyması gereken kurallar aşağıda verilmiştir.  

1-) Farklı bir üniversiteden alınması planlanan dersin, Yaz Okulu kapsamında bölümümüzde açılmamış olması gerekmektedir. Bölümümüzde açılan bir dersi alınması durumunda ise başka üniversiteden alınmış olduğunuz ders geçersiz sayılacaktır.  

2-) Farklı bir üniversiteden ders almak isteyen öğrenci, bölümümüzde ilgili dersi en son veren öğretim üyesinden dersin uygun olup olmadığına dair onay almak zorundadır. Dersin onayını bir öğrencinin alması durumunda diğer öğrencilerin aynı ders için tekrar onay almasına gerek yoktur. İlgili dersin öğretim üyesi içerik onayı verdiği dersin bilgilerini Yaz Okulu Komisyonu'na bildirecektir. Böylece içerik onayı alınan derslerin listesi bölüm internet sayfasında sürekli güncellenecektir. Öğrenciler bu listeyi takip ederek farklı üniversitelerden alabilecekleri dersleri görebileceklerdir. Farklı üniversitelerden alınabilecek derslerin listeleneceği tabloda olmayan ders/dersleri alan öğrencilerin not intibak işlemleri yapılamayacaktır. Bu konudaki sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

3) Farklı üniversitelerden ders almak isteyen öğrencilerin, almak istedikleri derslerin akts ve içerik bilgilerinin bulunduğu resmi internet sayfalarını, dersin bölümümüzdeki sorumlu öğretim üyesine göndererek onay almaları gerekmektedir. Resmi ve güncel olmayan belgeler üzerinden ders onayı verilmeyecektir.

4-) Öğrenci hem SDÜ hem başka üniversitelerden aynı anda ders alabilmektedir. Almış olduğu bütün derslerin toplamı 30 AKTS’yi geçmemek zorundadır. Derslerin AKTS hesabı yapılırken SDÜ’deki karşılığı dikkate alınmaktadır.

5-) Öğrencinin üst sınıftan ders alabilmesi için almış olduğu bütün derslerden BAŞARILI olup, alt sınıftan herhangi bir dersinin kalmamış olması ve genel not ortalamasının 2.50 üzerinde olması gerekmektedir. 

 

Yukarıda verilen kurallara uyulması zorunlu olup sorumluluk öğrenciye aittir. 

 

Yayın Tarihi: 29/06/2021
Okunma Sayısı: 3055