2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine!

Yaz okulu kapsamında üniversitemizde açılması öngörülen dersler henüz kesinleşmemiştir. Bu sebeple farklı üniversitelerden yaz okulu kapsamında ders almak isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri sebebiyle sorun yaşamaması adına bu duyuru ilan edilmektedir.  Farklı üniversitelerden yaz okulu kapsamında ders alma başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları üniversitemiz 2023-2024 Yaz Dönemi Akademik Takviminde belirtilecek olan dönem başlangıç tarihlerine kadar onaylanmayacaktır. 

 

Yaz okulu kapsamında farklı üniversitelerden ders alınabilmesi için aşağıdaki koşullar dikkate alınmalıdır: 

 

1)      Bir ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz.

2)      Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka aşağıdaki adımları yerine getirmelidir.

3)      Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler, SDÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektrik Mühendisliği Bölümünde dersi veren hocadan içerik onayı almak zorundadır.  Ayrıca öğrencilerin Üniversite Ortak Seçmeli, Fakülte Ortak Seçmeli, YÖK dersleri ve üniversitemizin diğer bölümleri/birimleri tarafından verilen diğer derslerin içerik onayı için ilgili dersin öğretim üyesi ve/veya ilgili birimle iletişime geçmesi gerekmektedir. 

 

ÖNEMLİ NOT: Ders muafiyetinde, ders/derslerin içerik ve saat yönünden en az %75 benzerlik göstermesi gerekir. 

 

4)      Öğrenci içerik onayı aldıktan sonra yaz okulu ders alma formunu (forma buradan erişebilirsiniz) ve yaz okulunda alacağı derslerin ön koşulunu* sağladığını beyan eden dilekçeyi (dilekçeye buradan erişebilirsiniz) ıslak imzalı olarak Arş. Gör. Hasan ÇETİN’e elden teslim etmeleri gerekmektedir. (Eşdeğerliği tanımlanan ders için de bu madde geçerlidir.). ÖNEMLİ NOT: Dilekçe formları el yazısının okunamama ihtimalinden dolayı word formatında doldurulup, ıslak imza atılması gerekmektedir.

5)      Komisyona toplamda üç farklı belge teslim edilecektir. 1) İçerik Onay Formu (İçerik onayı, onayı veren öğretim üyesi tarafından yaz okulu komisyonuna sdu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden e-posta ile de bildirilebilir. Bu durumda bu formun verilmesi elzem değildir.) 2) Yaz Okulu Ders Alma Formu 3) Ön Koşulu Sağladığını beyan eden ön koşul dilekçesi. Bu üç belge de bilgisayar ortamında doldurulup ıslak imzalı olarak Arş. Gör. Hasan ÇETİN’e elden teslim edilmelidir.

6)      İçerik onayı alınsa bile komisyon onayı alınmayan derslerin intibakları yapılmayacaktır. Burada sorumluluk öğrenciye aittir. Öğrenci içerik onayından sonra mutlaka dilekçeler ile komisyona başvurmalı ve onay aldıktan sonra yaz okulu kaydını yaptırmalıdır.

 

*ÖN KOŞULLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOT: Yaz okulunda alınan derslerin ön koşulunun sağlanıp sağlanmadığının kontrolü tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Ön koşulunu sağlamadığı dersi yaz okulunda alan öğrencilerin ders intibakları yapılmayacaktır. Ön koşul kontrolü için ilgili ders müfredatlarına buradan erişebilirsiniz.  

 

FARKLI ÜNİVERSİTEDEN ALINACAK DERSLERE VERİLEN İÇERİK ONAYI: Farklı bir üniversiteden alınabilecek derslere verilen içerik onayları bölüm internet sayfasında listelenecek ve bu liste sürekli güncellenecektir. Bir öğrenci dersin sorumlu öğretim üyesinden içerik onayı almadan önce bölüm internet sayfasında paylaşılan bu listeye bakmalı ve ders bu listede yoksa ilgili öğretim üyesi ile iletişime geçmelidir. Liste, başka bir duyuruda ilan edilecektir. 

 

ÖNEMLİ NOT: Üniversitemiz Senatosunun veya Fakültemiz Dekanlığının alabileceği güncel kararlar doğrultusunda yukarıda yazılan maddelerde ve alınan kararlarda değişikliğe gidilebilir. Güncel duyuruları takip etmekte sorumluluk öğrenciye aittir. Lütfen duyuruları düzenli takip ediniz.

 

Yayın Tarihi: 26/06/2024
Okunma Sayısı: 2832