Bölümümüz'ün Öğrencileri “Best for Mobility İdeathon Yarışması”ndan Ödülle Döndü.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri, “Best for Mobility İdeathon Yarışması”ndan ödülle döndü.
Avrupa Birliğinin fonladığı Best For Energy kapsamında düzenlenen “Best for Mobility İdeathon Yarışması”na katılan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencileri İsmail Elibol, Doğan Gürcan, Asil Özgenç, Öykü Öz Tak Bi Şarj isimli Start-Up girişim projesi ile üçüncü olarak dereceye girmeye hak kazandı.
Öğrencilerin geliştirdiği proje, elektrikli araçların yaygınlaşma sürecindeki problemlere inovatif ve teknolojik çözümler getiriyor. Proje içeriğinde şarj istasyonu yetersizliği, batarya ömrünün korunması, yeni kullanıcı ve yatırımcı modelleri ile teşvik oluşturması ve sürdürülebilir mobiliteyi destekleyecek önemli çözümler de sunuldu.

Yayın Tarihi: 05/12/2022