Elektronik Devreleri Laboratuvarı II Dersini Alan Öğrencilerimizin Dikkatine

  • Devam zorunluluğu olan öğrencilerimizin ders değerlendirilmesinde genel nota katkı oranları şu şekildedir:
     Deney Raporu (% 10) + Performans (% 15) + Ara Sınav (% 25) + Final Sınavı (% 50)
     
  • Dersi alttan alan öğrencilerimizin (daha önce dersi alıp FF veya FD ile başarısız olan öğrenciler) ders değerlendirilmesinde genel nota katkı oranları ise şu şekildedir:
     Ara Sınav (% 50) + Final Sınavı (% 50)

 

  • Her grubun deney raporu, bir sonraki dersin başlangıç saatine kadar devrelab2@gmail.com eposta adresine gönderilmelidir. Deney raporunu grup adına bir kişinin göndermesi yeterlidir. Zamanında gönderilmeyen raporlar değerlendirilemeyecektir. Eposta konusu ÖğrenciNo_Deney_X şeklinde yazılmalı, rapor dosyası ise ÖğrenciNo_Deney_X.pdf şeklinde isimlendirilmelidir. Deney raporunda genel olarak laboratuvarda yapılan deneyin amacı, devrelerin kullanım amacı, simülasyonda (MultiSim, Proteus vb. programlar kullanılabilir) elde edilen sonuçlar ve laboratuvarda elde edilen sonuçlar, bu sonuçların karşılaştırılması, sonuçların görsellerle desteklenerek yorumlanması vb. gerekmektedir.
     
  • Deneyde kullanılabilecek malzemeler ve ölçü aletleri önceden temin edilmeli, laboratuvara malzemesiz veya eksik malzeme ile gelinmemelidir. Dersin ön koşulu deney ön hazırlığının doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılmasıdır. Deney ön hazırlıkları, föydeki tüm deney adımlarının simülasyonlarını ve ön hazırlık sorularının cevaplarını içermelidir. Ön hazırlık çalışmaları bireysel olarak yapılmalıdır. Simülasyon ekranında öğrenci numarası ve isim soyisim yazılmalıdır. Deney ön hazırlık çalışmalarının çıktı alınarak ilgili ders saatinde yanınızda bulundurulması gerekmektedir.
     
  • Deney gruplarının oluşturulabilmesi için E10-207 laboratuvar kapısına liste asılmıştır. Listeye sadece devam zorunluğu olan öğrenciler isimlerini yazacaklardır. Listeye grup üyelerinin yazılması işlemi 23 Eylül 2022 Cuma günü saat 12.00’de tamamlanacaktır. Belirtilen süre içerisinde isim yazmayan öğrenciler gruplara rastgele bir şekilde atanacaktır.
     
  • Deney föylerine doküman arşivinden ulaşabilirsiniz. 26-30 Eylül haftasında işlenecek 1. Deney föyüne ise buradan erişebilirsiniz.

 

Yayın Tarihi: 21/09/2022
Okunma Sayısı: 1411