2021-YKS sonucunda bölümümüzü tercih edecek adaylar için açıklama

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda bölümümüzü tercih edecek adayların bilgilendirilmeleri için aşağıdaki açıklamalar sunulmuştur.

 

- Bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması bulunmamaktadır.

- Eğitim öğretim faaliyetleri iki akademik dönem (Güz ve Bahar) boyunca sürdürülmektedir.

- Sektör ve işletmelerde zorunlu uygulama eğitimi veya endüstriye dayalı zorunlu öğretim stajı bulunmamaktadır.

- Bölümümüz öğrencileri isteğe bağlı olarak "Bölüm Staj Komisyonu" tarafından uygun görülen kurumlarda (il içi veya dışı) staj faaliyeti gerçekleştirebilirler. 

- Eğitim öğretim planında teorik ve uygulamalı içeriğe sahip dersler bulunmaktadır. Uygulamalı dersler (laboratuvar dersleri) kapsamında önlük ve diğer uygun kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı ile laboratuvar kurallarının titizlikle uygulanması zorunludur. Ayrıca, pandemi şartları göz önünde bulundurularak maske kullanımı da gereklidir. Önlük ve maske gibi ekipmanların temininden öğrencilerimiz sorumludurlar. 

- Bölümümüz eğitim öğretim programının içeriğine ve detaylarına bölüm internet sayfamızdaki ilgili alanlardan erişebilirsiniz.

- Bölümümüz; Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi'nde bulunana Fen-Edebiyat Fakültesi'ndedir. 

- Üniversitemiz genelinde öğrencilerimizin kısmı zamanlı çalışma imkanı mevcut olup, bu konuda ilgili birimlerin duyurularının takip edilmesi gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 03/08/2021
Okunma Sayısı: 411