Toplumsal Katkı Faaliyetleri

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba KÖK TAŞ Antalya Tarım İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen Süt Akademisi çalıştayında “Probiyotikler ve Kefir” başlığı altında topluma yönelik online eğitim faaliyetinde bulunmuştur.

 

Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile ilköğretim düzeyindeki öğrencilere sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni ile ilgili bilgilendirici eğitsel oyunlar ve söyleşiler gerçekleştirilmiştir.

 

Isparta ili içerisinde faaliyet göstermekte olan anaokulu, kreş ve gündüz bakımevi dengi kurumlarda, okul öncesi öğretim alan çocuklarla sağlıklı beslenme ve gıda hijyeni ile ilgili bilgilendirici eğitsel oyunlar ve etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

   

Gıda ile ilgili toplumsal konularda sokak röportajları gerçekleştirilmiş olup, bölümümüz öğretim elemanlarının da desteği ile doğru cevaplar YouTube kanalımız aracılığıyla toplumla paylaşılmaktadır.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü gibi milli günlerde şiir dinletileri ve söyleşiler düzenlenmektedir.

     

8 Mart Dünya Kadınlar günü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler günü gibi özel günlerde başta öğrencilerimizi olmak üzere toplum bilincini yükseltecek etkinlikler düzenlenerek sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşılmaktadır.

 

Bölümümüz bünyesinde akademik personel ve öğrencilerimizin dahil olduğu, öğrenci-öğretim elemanı kaynaşmasına destek olan spor turnuvaları düzenlenmektedir.

    

Bölümümüz bünyesinde gerçekleştirilen söyleşi ve kariyer etkinlikleri dışında, özellikle bilişimi konu alan ulusal etkinlikler düzenleyerek/katılarak toplumun gıda mühendisliği mesleğinin önemini kavramasına yardımda bulunulmaktadır. Bunun yanında üniversite adayı lise öğrencilerine bölüm ve laboratuvarlar gezdirilerek Gıda Mühendisliği hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.

 

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeynep Banu SEYDİM tarafından, çeşitli yükseköğretim kurumlarının daveti ile kefir ve kefir üretimi hakkında yüksek katılımlı söyleşiler düzenlenmiştir.