Bölümümüzün Tübitak Öğrenci Projeleri Başarısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerimizin bilimsel araştırma yetkinliklerini desteklemekten büyük gurur duyuyoruz.

“TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 2024/1  döneminde destek almaya hak kazanan projelerimiz aşağıda listelenmiştir:

Proje Başlığı: Şeker Pancarı Yaprağından Protein Tozu Eldesi
Proje Yürütücüsü: Beyzanur BULUT
Danışman: Prof. Dr. Erdoğan KÜÇÜKÖNER


Proje Başlığı: Bitkisel Protein Tozu Katkılı Fonksiyonel Gıda Uygulaması
Proje Yürütücüsü: Merve GÜNEŞ
Danışman: Prof. Dr. Erkan KARACABEY

Proje Başlığı: Aronya Meyve Suyu Üretim Atığından Pektin Ekstraksiyonunun Optimizasyonu Ve Biyofilm Üretimi Yoluyla Beyaz Etin Raf Ömrünün Uzatılması
Proje Yürütücüsü: İrem MÜLAZIM
Danışman: Doç. Dr. Ebru AYDIN

Proje Başlığı: İğde Unuyla Zenginleştirilmiş Diyabetik Aronya Pestili Üretimi

Proje Yürütücüsü: Dilara ÖZTEKİN
Danışman: Doç. Dr. Alper KUŞÇU

Proje Başlığı: Tüketime Hazır Hamburger Köftesi Üretiminde Protein Kaynağı Olarak Çekirge (Locusta Migratoria) Ve Un Kurdu (Tenebrio Molitor) Tozlarının Kullanımının Ürünün Raf Ömrü, Fiziko-Kimyasal Ve Mikrobivoloiik Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Burak BAKACAK
Danışman: Prof. Dr. Birol KILIÇ

Yayın Tarihi: 14/04/2025
Okunma Sayısı: 61