MEZUNİYET İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda mezun olacak öğrencilerin salgın dönemine mahsus mezuniyet işlemleri uygulamaları hakkında bilgiler aşağıda verilmiştir. Buna göre mezuniyet işlemlerini başlatmak isteyen öğrenciler,

1. Öğrenci bilgi sistemindeki ilişik kesme formunu doldurup, çıktı alıp, imzaladıktan sonra taratıp e-posta ile Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birol Kılıç'a (birolkilic@sdu.edu.tr), Arş. Gör. Sebahattin Serhat Turgut'a (serhatturgut@sdu.edu.tr) ve bölümümüz e-posta adresine (gida@sdu.edu.tr) ".pdf" formatında göndereceklerdir. İlişik kesme formlarının bu üç e-posta adresine de gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca ilişik kesme formları ".pdf" formatında hazırlanmayan ve imzası bulunmayan öğrencilerin mezuniyet işlemi başlatılamayacaktır. (Diploma, diploma eki ve başarı belgesinin kargo ile gönderilmesi talep ediliyorsa dilekçede belirtilecektir.). İlişik kesme başvurusu ile ilgili örnek görseller sayfanın sonunda mevcuttur.

2. Öğrenci kimlik kartlarının iade edilmesine gerek yoktur.

3. Merkezi Kütüphaneye borcu olan öğrencilerin, online ödeme sistemi (oos.sdu.edu.tr) üzerinden borçlarını kapatmaları gerekmektedir. 

 

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi üzerinden ilişik kesme başvurusu nasıl oluşturulur?

İlişik kesme başvurusnu başlatmak için "Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi" üzerinden "Online İlişik Kesme ve Diploma Talebi" bağlantısı açılır.

Aşağıdaki görselde işaret edilen iletişim bilgileri ve onay kutucukları doldurulduktan sonra bilgiler mutlaka kaydedilmelidir. Kayıt işleminin ardından "Öğrenci İlişik Kesme Formu" yazdırılabilir.

Yayın Tarihi: 02/07/2020
Okunma Sayısı: 2226