Siber YILDIZLAR SDÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden

Siber YILDIZLAR SDÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden

Siber YILDIZLAR SDÜ’den

BTK, Ulusal Siber Olayların önlenmesi ve siber güvenliğin sağlanması amacıyla yapılacak olan Siber Güvenlik Uzmanı alımını yarışmayla gerçekleştireceğini duyurmuştu. 25 bin başvuru arasından yarışma sonucunda belirlenecek yetkin kişilerle siber ordu oluşturulacaktı.

BTK Başkanı Sayan, medyada “beyaz şapkalı hacker ordusu” olarak nitelendirilen, siber güvenlik uzmanları ve gönüllü siber güvenlik ekipleri oluşturmak için çağrıda bulunmuştu. Teknolojiye yatkınlığı üst düzeyde bulunan gençlerdeki potansiyeli açığa çıkararak uzman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen BTK, mezuniyet şartı aranmaksızın ülkemizin siber savunmasına destek verecek ve bu alanda eğitim-kamp gibi etkinliklere “ben de varım” diyen vatansever gençlere bu alanda çalışabilmeleri için bir fırsat sundu.

25 BİNE YAKIN BAŞVURU ALINDI

Yapılan çağrı sonrası ortaöğretim çağındaki gençlerden 57 yaşındaki vatandaşa kadar her yaştan başvurular olduğunu vurgulayan Sayan; “11/01/2017 tarihi itibariyle https://kariyer.btk.gov.tr/usom internet adresine 25.000’e yakın başvuru oldu. Başvurular sadece Türkiye’den değil dünyanın dört bir yanından yapıldı. Başvuruların %22’si İstanbul, %12 Ankara, %4’ünün ise İzmir şehirlerinden olduğunu görüyoruz. Yaş olarak bakıldığında ise %84’ünün 18 yaş üstü, %16’sının 18 yaş altı olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

“BEN DE VARIM” DİYORSAN “BAYRAĞI YAKALA”

Başvurular arasından üst düzey çalışabileceklerin tespit edilebilmesi için ise “SİBER YILDIZ” olarak adlandırılan bir yarışma yapıldı. Bu yarışma sonucunda bölümümüz öğrencilerinden Besim ALTINOK ve Meryem AKDOĞAN’ında aralarında yer aldığı 4 kişiden oluşan KırmızıBeyaz isimli takım, birinci olan ekip ile aynı puanı paylaşarak süre farkı ile 2.olmuştur.

Bu büyük başarı için kendilerini tebrik ederiz.

Link: https://www.siberyildiz.com/siralama

Yayın Tarihi: 16/02/2017
Okunma Sayısı: 2954