YKS Sonucunda Bölümümüzü Tercih Edecek Adaylar İçin Açıklama

"Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı 10.07.2023 tarihli ve E-16536075-301.01.01-527548 sayılı yazıya istinaden"

 

Aday öğrencilerin dikkatine;

 

· Bölümümüz öğretim kapsamında yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması bulunmamaktadır.

· Bölümümüz öğrencileri isteğe bağlı staj eğitimi gerçekleştirebilirler.

· Bölümümüzde dersler teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Uygulamalı derslerde (laboratuvar) beyaz önlük ve eldiven kullanımı zorunludur. Haricen gerekli malzemeler derse giren öğretim elemanı tarafından bildirilecektir.

· Bölümümüz SDÜ Doğu Yerleşkesinde Fen-Edebiyat Fakültesinde bulunmaktadır.

· Amaçlarımız; temel biyoloji bilgisini öğretmek, bilimsel yöntem çerçevesinde araştırma yapma yeteneğini kazandırmak, deneysel becerileri geliştirmek, doğal çevrenin korunması bilincini aşılamak ve ulusal ve uluslararası düzeyde alanında donanımlı öğrenciler yetiştirmektir.

· Botanik, Genel Biyoloji, Hidrobiyoloji, Moleküler Biyoloji ve Zooloji olmak üzere 5 anabilim dalı bulunmaktadır.

· Bölümümüzde 13 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisi eğitim vermektedir.

· Entomoloji, Bitki Fizyolojisi, Bitki Biyoteknolojisi, Moleküler Biyoloji, Hidrobiyoloji başta olmak üzere toplam 11 araştırma laboratuvarı ve uygulama derslerinin yapıldığı 2 öğrenci laboratuvarı mevcuttur.

· Hemen her yıl Biyoloji Günü adı altında çeşitli üniversitelerden gelen akademisyen ve öğrencilerin bildiriler sunduğu bir etkinlik yapılmaktadır.

· Bölüme bağlı ayrıca bir öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Biyolojik Araştırma Topluluğu (BAT) her dönem içinde fidan dikme etkinliği, teknik gezi vb. etkinlikler gerçekleştirmektedir.

· Mezunlarımız temel bilimler, tıp, eczacılık, veterinerlik gibi alanlarda akademik kariyer yapabilir, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, kamu veya özel hastane laboratuvarlarında, ilaç sektöründe, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.

· Öğrenim süresince üniversitemizin belirleyeceği kontenjan dahilinde yarı-zamanlı ve ücretli çalışma imkânı bulunmaktadır.

· Kredi ve yurtlar Kurumu barınma ve yemek hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetler ücrete tabidir.

Yayın Tarihi: 13/07/2023
Okunma Sayısı: 520