2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine!

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu kapsamında bölümümüzde ders açılmayacaktır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı, Yaz Döneminde Açılması Öngörülen Derslerle ilgili duyuruya buradan erişebilirsiniz. Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri için ilgili birimlerle iletişime geçiniz.

 

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının "2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Akademik Takvim ve Kayıt İşlemleri" konulu duyurusuna buradan erişebilirsiniz.

 

Yaz okulu kapsamında farklı üniversitelerden ders alınabilmesi için aşağıdaki koşullar dikkate alınmalıdır:

 

1) Bir ders, Süleyman Demirel Üniversitesinde açılmışsa başka üniversiteden alınamaz.

2) Ders programının çakışmaması şartıyla öğrencilerimiz hem üniversitemizden hem de başka bir yükseköğretim kurumundan ders alabilirler.

3) Farklı bir üniversiteden ders alırken; alacağınız dersin öğretim dili Türkçe olmalıdır, içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki dersle benzerlik göstermelidir.

4) Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler, SDÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektrik Mühendisliği Bölümünde dersi veren hocadan içerik onayı almak zorundadır.  Ayrıca öğrencilerin Üniversite Ortak Seçmeli, Fakülte Ortak Seçmeli, YÖK dersleri ve üniversitemizin diğer bölümleri/birimleri tarafından verilen diğer derslerin içerik onayı için ilgili dersin öğretim üyesi ve/veya ilgili birimle iletişime geçmesi gerekmektedir.

5) Öğrenci içerik onayı aldıktan sonra yaz okulu ders alma formunu (forma buradan erişebilirsiniz) ve yaz okulunda alacağı derslerin ön koşulunu* sağladığını beyan eden dilekçeyi (dilekçeye buradan erişebilirsiniz) ıslak imzalı olarak Arş. Gör. Hasan ÇETİN’e veya Arş. Gör. Mustafa Onur ÜZÜM’e elden teslim etmeleri gerekmektedir. (Eşdeğerliği tanımlanan ders için de bu madde geçerlidir.) ÖNEMLİ NOT: Dilekçe formları el yazısının okunamama ihtimalinden dolayı word formatında doldurulup, ıslak imza atılması gerekmektedir.

6) Komisyona toplamda üç farklı belge teslim edilecektir. 1) İçerik Onay Formu (İçerik onayı, onayı veren öğretim üyesi tarafından yaz okulu komisyonuna sdu.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden e-posta ile de bildirilebilir. Bu durumda bu formun verilmesi elzem değildir.) 2) Yaz Okulu Ders Alma Formu 3) Ön Koşulu Sağladığını beyan eden ön koşul dilekçesi. Bu üç belge de bilgisayar ortamında doldurulup ıslak imzalı olarak veya Arş. Gör. Hasan ÇETİN’e veya Arş. Gör. Mustafa Onur ÜZÜM’e elden teslim edilmelidir.

7) Aynı anda iki farklı üniversiteden ders alan öğrencilerin onaylı ders programı ve derslerinin çakışmadığına dair bir taahhütnameyi de başvuru belgelerine eklemeleri gerekmektedir.

8) İçerik onayı alınsa bile komisyon onayı alınmayan derslerin intibakları yapılmayacaktır. Burada sorumluluk öğrenciye aittir. Öğrenci içerik onayından sonra mutlaka dilekçeler ile komisyona başvurmalı ve onay aldıktan sonra yaz okulu kaydını yaptırmalıdır.

 

*ÖN KOŞULLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOT: Yaz okulunda alınan derslerin ön koşulunun sağlanıp sağlanmadığının kontrolü tamamen öğrencinin sorumluluğundadır. Ön koşulunu sağlamadığı dersi yaz okulunda alan öğrencilerin ders intibakları yapılmayacaktır. Ön koşul kontrolü için ilgili ders müfredatlarına buradan erişebilirsiniz.  

 

FARKLI ÜNİVERSİTEDEN ALINACAK DERSLERE VERİLEN İÇERİK ONAYI: Farklı bir üniversiteden alınabilecek derslere verilen içerik onayları bölüm internet sayfasında listelenecek ve bu liste sürekli güncellenecektir. Bir öğrenci dersin sorumlu öğretim üyesinden içerik onayı almadan önce bölüm internet sayfasında paylaşılan bu listeye bakmalı ve ders bu listede yoksa ilgili öğretim üyesi ile iletişime geçmelidir. Liste, başka bir duyuruda ilan edilecektir.

 

ÖNEMLİ NOT 1: Yaz okulu komisyonunun bilgisi ve onayı dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

ÖNEMLİ NOT 2: Üniversitemiz Senatosunun veya Fakültemiz Dekanlığının alabileceği güncel kararlar doğrultusunda yukarıda yazılan maddelerde ve alınan kararlarda değişikliğe gidilebilir. Güncel duyuruları takip etmekte sorumluluk öğrenciye aittir. Lütfen duyuruları düzenli takip ediniz.

Yayın Tarihi: 18/06/2026
Okunma Sayısı: 4299