İstatistik Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti: Sahada Öğrenme Deneyimi

Süleyman Demirel Üniversitesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyeleri ve 4. Sınıf Öğrencileri, 08 Mart 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Antalya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bu özel gezi öğrencilerin mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçladı ve önemli bir saha deneyimi fırsatı sundu.

Gezi, bölümümüz Öğretim Üyelerinden Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cengiz GAZELOĞLU, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adnan KARAİBRAHİMOĞLU ve Arş. Gör. Ece ÖZGÖREN eşliğinde gerçekleştirildi. Öğrenciler TÜİK'in işleyişini, veri toplama ve analiz yöntemlerini, güncel projelerini ve istatistik alanında karşılaşılan pratik zorlukları yerinde inceleme fırsatı buldu. Ayrıca TÜİK Antalya Bölge Müdürü Ergün ERTAŞ öğrencilere kurumlarını tanıtmaktan ve saha deneyimlerini paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Öğrenciler, TÜİK personeli ile etkileşim halindeyken, gerçek dünya uygulamalarını daha yakından gözlemleme ve deneyimleme şansını elde ettiler. Bu ziyaret öğrencilere teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirme ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunma fırsatı sundu.

İstatistik Bölümü, öğrencilerine sadece sınıf içi eğitimle değil aynı zamanda saha deneyimleriyle de donanımlı bir şekilde mezun olma imkanı sunarak, onları sektörde başarılı birer profesyonel olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu değerli deneyim için TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü'ne ve katkılarından dolayı ayrıca İstatistik Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencilere teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 13/03/2024