İstatistik Bölümü’nden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na Öğrenci Ziyareti: İş Birliği ve Bilgi Paylaşımı

İstatistik Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri, bölümümüz öğretim üyelerinden, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cengiz GAZELOĞLU ve Tıp Fakültesi, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adnan KARAİBRAHİMOĞLU eşliğinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerin gelecekteki kariyer planlarına yönelik sorular yanıtlanırken, bölgedeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, yerel kaynakların kullanımının sağlanması ve mezuniyet sonrası kurum bünyesinde gerçekleşebilecek iş planlamalarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Ziyaret sırasında, öğrencilerin kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle ilgili merak ettikleri konular da detaylı bir şekilde ele alındı. Batı Akdeniz bölgesindeki kamu ve sivil toplum aktörlerine mali ve teknik destekler hakkında bilgi verilerek, kalkınma için iş birliği olanakları tartışıldı.

Doç. Dr. Cengiz GAZELOĞLU, “Öğrencilerimiz, bu tür etkinliklerle hem teorik bilgilerini pekiştirme hem de sektörel bağlantılar kurma fırsatı buluyorlar.”  yorumunda bulunurken, Dr. Öğr. Üyesi Adnan KARAİBRAHİMOĞLU ziyaretin öğrenciler için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

Bu etkinlik, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin öğrencilerine sektörel deneyim kazandırma ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlama misyonu doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 27/02/2024