Lisans Programımıza Aday Öğrenciler İçin Bölümümüz Hakkında Genel Bilgiler

Aday öğrencilerin dikkatine;

• Bölümümüz öğretim kapsamında hazırlık sınıfı uygulaması bulunmamaktadır.
      • Bölümüzde staj uygulaması 2023 Kimya Müfredat Ders listesinde zorunludur. Staj, endüstriye dayalı sektör ve işletmelerde uygulamalı olarak yapılabilmektedir.
      • Bölümümüzde dersler teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Uygulamalı derslerde (laboratuvar) beyaz önlük, laboratuvar gözlük ve eldiven kullanımı zorunludur. Haricen gerekli malzemeler derse giren öğretim elemanı tarafından bildirilecektir.
      • Bölümümüz SDÜ Doğu Yerleşkesinde Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yer almaktadır.
      • Kimya Bölümünün temel amacı; kimya ve kimyanın tüm alanlarında ulusal ve uluslararası nitelikte mesleki bilgi ve beceriye sahip, bilimsel araştırma ilkelerine sadık, ülkenin çıkarlarına ve toplumun ihtiyaçlarınına cevap verebilen donanımlı, yaratıcı lisans ve lisansüstü öğrenciler yetiştirmektir.
      • Analitik, Organik Kimya, Anorganik, Fizikokimya ve Biyokimya olmak üzere 5 anabilim dalı bulunmaktadır
      • Öğrenim süresin boyunda kontenjan dahilinde yarı-zamanlı ve ücretli çalışma imkânı bulunmaktadır.
      • Kredi ve Yurtlar Kurumu barınma ve yemek hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetler ücrete tabidir.
Yayın Tarihi: 18/07/2023