23 Ağustos 2017 Çarşamba

Bilimsel Kültürel Etkinlikler

SDÜ Öğrencilerine “Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler” Dersi Uyarısı

12.03.2013

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanlığı, tüm öğrencileri “Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler” dersi konusunda uyardı. Dekanlıktan yapılan açıklamada öğrencilerin bilimsel ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılımını sağlanmaya yönelik 06.09.2012 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu tarafından öğrencilerin bu derslere katılmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Senato kararında 2012-2013 eğitim-öğretim yılında önlisansların 1.sınıfları ile lisans öğrencilerinin 1.ve 2. sınıflarından itibaren uygulanmaya başlanacak olan “Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler” dersi, lisans programlarında 8.yarıyılda REK-402 koduyla; önlisans programlarında 4.yarıyılda REK-202 koduyla açıldığı hatırlatıldı.

Mezun Olmak İçin Bu Dersleri Almak Şart

Lisans öğrencilerinin mezun olmaya hak kazanabilmeleri için 8 yarıyıllık öğrenim süresince asgari 10 (on), ön lisans öğrencilerinin ise asgari 4 (dört) etkinliğe katılmaları gerektiğine dikkat çekildi. Bu ders kapsamında etkinliklerin yapılacağı yerlerin (konferans salonu, anfi, Kültür Merkezi vb.) girişlerine kart okuyucu cihaz takıldı. Öğrencilerin bu kart okuyucu cihazlara kimliklerini etkinlik öncesi ve sonrasında okutmaları gerekiyor. Dekanlık açıklamasında, “Öğrencilerimizin mezuniyet aşamasında bir mağduriyet yaşamaması için Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen etkinlikleri takip etmeleri ve etkinliklere katılmaları yararlarına olacaktır” denildi.

Dersin Uygulama Esasları için tıklayınız.

Süleyman Demirel Üniversitesi

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü