2023 Yılı Yaz Okulunda Farklı Bir Üniversiteden/Bölümden Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Yaz okulunda bölümümüzde herhangi bir ders açılmamıştır.

 

YAZ OKULUNU BAŞKA ÜNİVERSİTEDEN VEYA ÜNİVERSİTEMİZİN FARKLI BÖLÜMLERİNDEN DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

  • Üniversitemiz dışından farklı bir yükseköğretim kurumundan veya üniversitemizin farklı bir bölümünden alınacak yaz okulu dersi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yaz Okulu Komisyonu tarafından başvuru formu ve eklerinin incelenmesi ve bölüm oluru sonrası onaylanacaktır.
  • Alacağınız dersin kapsam/içerik, AKTS ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki dersle benzerlik göstermesi gerektiğidir.

Bu şartları sağlamayan dersler komisyon tarafından onaylanmayacaktır.


Ders alabilmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir:

1. Yaz okulu farklı bir üniversiteden alma talep formunu doldurunuz, imzalayınız. Formu indirmek için tıklayınız.
a. Hem SDÜ’den hem de farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler varsa, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu da doldurmalıdır. Bununla beraber SDÜ’deki dersleri almak için yukarıdaki linkte açıklandığı gibi online olarak da kayıt yapmalıdır.
b. SDÜ’den ders almayıp sadece farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır.

2. Doldurduğunuz formu taratarak, üniversitenin size vermiş olduğu mail adresinden yaz okulu komisyonuna onay için gönderiniz. (mevlutersoy@sdu.edu.tr mail adresine, mail konusuna “Ad Soyad Yaz Okulu Ders Alma Onay Formu” yazarak gönderiniz.
ÖNEMLİ NOT : Seçtiğiniz derslerin ders içeriklerinin linklerini mail içerisine kopyala yapıştır yaparak ekleyiniz.

3. Komisyondan dersinizin onaylandığına dair cevabı bekleyiniz. Onay veya Ret cevapları komisyona formu gönderdiğiniz mail adresinize iletilecektir. Onay işlemleri yaz okulu komisyonu tarafından değerlendirileceği için, dersi veren öğretim üyesi ile ayrıca iletişime geçmenize gerek yoktur. Komisyon gerekli durumlarda, dersi veren öğretim üyesi ile iletişime geçecektir.

4. Onay cevabından sonra, onay aldığınız ders/dersleri ilgili üniversiteden alabilirsiniz.

Not: Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

Yayın Tarihi: 23/06/2023
Okunma Sayısı: 2006