Birim Kalite Çalışmaları

Müdek Hakkında

MÜDEK NEDİR?

Kısaca Müdek, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

 

MÜDEK'İN AMACI

MÜDEK'in amacı; farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamaktır.

 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları

EA1. Bilgisayar ve teknoloji alanında ki gelişmeleri takip edebilen ve bunları çözümleyerek yeni ve katma değeri yüksek bilgi ve sistemler üretir.

EA2. Sürekli öğrenme ve kendini yenileme alışkanlığı edinmiş, Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bilimsel yöntemleri, yenilikçi teknolojik gelişmeleri, modern yazılım ve donanım araçlarını kullanarak mühendislik problemlerini saptar ve çözüme ulaşır.

EA3. Araştırma, geliştirme faaliyetlerinde ve proje yönetim uygulamalarında, inisiyatif kullanır ve takımlar arası çalışır.

EA4. Mesleki ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini geliştirerek bulundukları ortamda yönetici ve liderlik rolü üstlenir.

EA5. Matematik, doğa bilimleri ve mühendislik bilimlerinin temelinde öğrenmiş olduğu bilgiler ışığında gerçek hayatta karşılaştığı problemleri analiz eder ve çözer.

EA6. Üstlendiği görevi mesleki ve ahlaki sorumluluk bilinci ile yerine getirir.

 

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Program Çıktıları

PÇ1. Matematik, fen bilimleri ve bilgisayar mühendisliği alanlarına özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, bilgisayar mühendisliği alanındaki karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.

PÇ2. Bilgisayar mühendisliği alanındaki karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz, teknik ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.

PÇ3. Bilgisayar mühendisliği kapsamındaki karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde bilgisayar mühendisliği alanındaki modern tasarım yöntemlerini uygulayarak tasarlama becerisi.

PÇ4. Bilgisayar mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.

PÇ5. Bilgisayar mühendisliği disiplinine özgü karmaşık problemlerin veya araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.

PÇ6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.

PÇ7. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.

PÇ8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.

PÇ9. Etik ilkelerine uygun davranma, meslekî ve etik sorumluluk bilinci; bilgisayar mühendisliği alanındaki mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.

PÇ10. Bilgisayar mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.

PÇ11. Bilgisayar mühendisliği alanındaki mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın bilgisayar mühendisliği alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; bilgisayar mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları hakkında farkındalık.

 

  •  MÜDEK Çıktıları ile Bilgisayar Mühendisliği Program Çıktıları Karşılaştırması için tıklayınız.
Bölüm Kalite Politikası, Araştırma Politikası, Misyon ve Vizyon

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak, fakültemizin amaç ve hedefleri doğrultusunda ve Kalite Yönetim Sistemi standartlarına uygun şekilde, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, problem çözme ve analitik düşünme becerileri gelişmiş, yenilikçi ve girişimci bireyler yetiştirmeyi öncelikli hedefimiz olarak belirliyoruz. Araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle evrensel bilime katkı sunarken, hızlı teknolojik değişimlere adapte olabilen ve bu değişimi yönlendirebilen mühendisler yetiştirme misyonunu benimsemekteyiz. Eğitsel, bilimsel ve sektörel iş birlikleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, teknoloji üretiminde lider ve rekabetçi bir bölüm olarak bölgesel ve küresel düzeyde öncü olmayı amaçlıyoruz.

 

MİSYON

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, ulusal ve uluslararası düzeyde lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim vererek, sanayide teknik, idari ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek bilgi ve becerilerle donanmış, güncel yüksek teknolojiyi takip eden, sürekli öğrenme alışkanlığına sahip, girişimci, ekip çalışmasına yatkın, çözüm üretebilen, araştıran, analiz ve sentez becerisi kazanmış, teknolojik gelişmelere açık, insanlığa, insanlara ve çevresine duyarlı, ülkesine ve insanlığa yararlı olan, toplumun yaşam kalitesini arttırmaya yönelik bilimsel araştırma yapan ve teknoloji üretebilen, evrensel düşünme yetisine sahip, ufku geniş Bilgisayar Mühendisleri yetiştirmeyi özgörevi bilir.

 

VİZYON

Evrensel ölçütler içinde, toplumumuzun ve insanlığın yararına çalışan, araştıran sonuçlarını teknolojiye dönüştüren öncü bir bölüm olmaktır.

Bölüm Organizasyon Şeması
SDÜ Bilgisayar Mühendisligi Bolumu Organizasyon Semasi
SDÜ Kalite Güvence Sistemi Karar Ağacı Modeli
SDÜ Kalite Guvence Sistemi Karar Agaci Modeli
Yönergeler, Usul ve Esaslar
Bölüm Kalite Komisyonu Üye Listesi

Doç. Dr. Fatih Ahmet ŞENEL (Bşk)

Doç. Dr. Utku KÖSE

Doç. Dr. Muhammed Maruf ÖZTÜRK

Doç. Dr. Asım Sinan YÜKSEL

Doç. Dr. Arif KOYUN

Doç. Dr. Mevlüt ERSOY

Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Arda ÇANKAYA

Arş. Gör. Emel GENÇER

Arş. Gör. Yücel YILMAZ

Arş. Gör. Muhammet Çağrı GENCER

Bölüm AR-GE Komisyonu Üye Listesi

Prof. Dr. Tuncay YİĞİT (Bşk)

Doç. Dr. Utku KÖSE

Dr. Öğretim Üyesi Turgay AYDOĞAN

Arş. Gör. Emel GENÇER

Arş. Gör. Yücel YILMAZ

Arş. Gör. Muhammet Çağrı GENCER

Bölüm İç ve Dış Paydaşlar Listesi

İç Paydaşlar

  • SDÜ Yönetimi
  • SDÜ Mühendislik Fakültesi Fakülte Yönetimi
  • SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Öğrencileri,
  • SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Akademik ve İdari Personeli
  • SDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Personeli
  • SDÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Akademik Personeli
  • SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

 

Dış Paydaşlar

  • TÜBİTAK
  • Isparta Ticaret ve Sanayi Odası
  • TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası (Isparta İl Temsilciliği)
  • Isparta Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü
  • Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)
  • T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)
  • Isparta Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü
  • Kamu Kurumları
  • Özel sektör
  • Göller Bölgesi Teknokenti
  • Yurt İçi ve Yurt Dışı diğer üniversitelerin ilgili bölümleri
Bölüm Danışma Kurulu

Bölüm Danışma Kurulu Üye Listesi

Kurum Bilgisi Görevi Adı Soyadı
     

 

Bölüm Danışma Kurulu Toplantı Tutanakları

  •  

 

Bölüm Kariyer Temsilcisi

Arş. Gör. Muhammet Çağrı GENCER

Kalite Faaliyet Raporları ve Tutanaklar

MÜDEK ve Kalite Yönetimi Komisyonu Toplantı Tutanakları

 

MÜDEK ve Kalite Yönetimi Komisyonu Kalite Faaliyet Raporları

 

MÜDEK ve Kalite Yönetimi Komisyonu Raporları

 

Kurum İçi Değerlendirme Raporları

 

Eğitim-Öğretim Öz Değerlendirme Raporları

 

Ar-Ge Raporları

Bölümümüzde Gerçekleştirilen İyileştirme Çalışmaları
Sıra No Öneri Birimi/Kaynak Öneri Tarihi Öneri/Gerekçe İyileştirme Kanıt Linki İyileştirme Tarihi
1 Bölüm MÜDEK ve Kalite Komisyonu 15.11.2024 Öğrencilerinin proje başvuru süreçleri hakkında bilgi sahibi olması. Bölüm öğrencilerimiz için TEKNOFEST 2025 başvurusu  bilgilendirme toplantısı Link 04.12.2024
Bölümümüzde Gerçekleştirilen Uygulamalı Derslere Ait Çalışmalar
İş Akış Diyagramları
Anket ve Geri Bildirim Formları