Bilgisayar Mühendisliği Kariyer Günleri 19

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve GDG Isparta tarafından düzenlenen “Bilgisayar Mühendisliği Kariyer Günleri 19“ Mühendislik Fakültesi E-8 salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit yaptı. Prof. Dr. Yiğit yaptığı konuşmada, “Sektörden alanında uzman kişileri getirip güncel, girişimcilik anlamında neler oluyor bunları öğrencilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Piksel Akademi Genel Müdürü Emrah Kozan ve Yazılım Birimi Müdürü Raifhan Aydın, öğrencilere “Mobil Tasarım Trendleri”  hakkında bilgiler verdi. Mobil uygulamaları tasarlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Emrah Kozan, web sayfası tasarlarken doğru ürünün ortaya çıkarılma sürecinden bahsetti. Türkiye’nin tasarım konusunda dünyanın gerisinde kaldığını vurgulayan Kozan, “Tasarım iz bırakır. Bu konuda dünya standardını yakalamalıyız.” diye konuştu. Piksel Akademi Yazılım Birimi Müdürü Raifhan Aydın ise öğrencilere “Yeni Nesil Yazılım“ hakkında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Etkinliğe söz alarak devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alp Kut, “Veri madenciliği”, “Makine Öğrenmesi ve Kontrol Sistemleri“ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Dr. Türker Fidan da konuşmaların ardından, “Bilişim Sektörü, Sanayi ve ARGE-Tasarım Merkezleri“ ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Grubu Başuzmanı Dr. Ayşe Sarıaydın Filibelioğlu “Bilişim Sektörü ve TÜBİTAK TEYDEB Destekleri” başlıklı sunumu ile öğrencilere bilişim teknolojilerine verilen destekler hakkında bilgilendirmeler bulundu.

Yayın Tarihi: 15/04/2019
Okunma Sayısı: 1766