Bölümümüz TÜBİTAK 4004 Projesi “Bir Siber Güvenlik Macerası” Kabul Edildi.

Yürütücülüğünü bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Utku KÖSE’nin yaptığı, “Bir Siber Güvenlik Macerası” projesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2017-2018 Çağrı Dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Temel olarak Isparta ili lise 10. sınıf düzeyindeki 40 öğrenciye, siber güvenlik ve ilgili konular kapsamında bilgi ve beceri kazandırılmasını amaçlayan proje, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilecek 5 günlük Eğitim Süreci ve akabinde Isparta Eğirdir ilçesinde düzenlenecek 9 günlük Doğa Kampı olmak üzere, toplam 14 günlük bir süreci içermektedir.

Özellikle Doğa Kampı aşamasında, 10 ayrı takıma ayrılan öğrenciler, mobil cihazlar üzerinden Artırılmış Gerçeklik ve Benzetim tabanlı yazılımlar kullanmak suretiyle, senaryo tabanlı siber güvenlik problemlerini çözümleyeceklerdir. Böylelikle gerçek ve sanal dünyanın harmanlandığı bir ortamda, siber güvenlik konusunda temel bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmıştır.

Mayıs 2018 itibariyle başlangıcı verilecek proje, 14 günlük eğitim – öğretim sürecinin uygulanmasıyla birlikte Eylül 2018 ilk haftası sona erecektir.

Yürütücü Dr. Öğr. Üyesi Utku KÖSE ile birlikte, araştırmacı ve eğitmen kadrosunda bölümün Prof. ve Dr. Öğr. Üyesi akademisyenlerini barındıracak proje, yine rehberlik görevindeki bölüm Araştırma Görevlileri ve lisans / lisansüstü öğrenciler olmak üzere toplam 22 kişilik bir ekipten oluşmaktadır.

Başta proje yürütücümüz Dr. Öğr. Üyesi Utku KÖSE olmak üzere, projede emeği geçen bölümümüz akademisyenleri ve öğrencilerine tebriklerimizi sunarız. 

Yayın Tarihi: 11/04/2018
Okunma Sayısı: 1887