DGS ile Bölümümüze Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Ders Muafiyeti ve İntibakı Hakkında

Yayınlanma tarihi:01.10.2018 Ayrıntılar için tıklayınız.

Bölümümüze DGS ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, ders muafiyet ve intibak işlemleri için güz dönemi başı ilk iki haftasında (01 Ekim 2018-10 Ekim 2018 tarihleri arasında) bölümümüze dilekçe vermeleri gerekmektedir. Öğrenciler, bölüm sekreterliğine OBS sistemi üzerinden dilekçe, geldikler MYO programından aldığı dersleri gösterir transkript, ders içerikleri ve Ders muafiyet ve intibak dilekçesi ile başvuru yapacaklardır. (Varsa daha önceden farklı bir önlisans/lisans/lisansüstü programından aldığı dersleri gösterir transkript, ders içerikleri)

Transkript ve Ders içeriklerini gösterir belgeler kesinlikle ıslak imzalı orijinal belgeler olmalıdır. Fotokopi, renkli çıktılar vs. kabul edilmeyecektir.

OBS sistemi üzerinden dilekçe almak için; obs.sdu.edu.tr adresinden kullanıcı bilgileri ile giriş yapınız. Soldaki menüden, Dilekçe Formu menüsünü seçiniz. Daha sonra Muafiyet İşlemleri ve İntibak İşlemleri seçeneklerini dahil ederek, daha önceden almış olduğunuz derslerden muaf olmak istediğinizi belirtiniz. Son olarak dilekçeyi kaydederek çıktı alınız.

Başvuru sırasında kullanacakları Ders muafiyet ve intibak dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ders muafiyet ve intibak dilekçesi bölüm sekreterliğinden de temin edilebilecektir.

Birden fazla farklı üniversiteye ait transkripti olan öğrenciler, her üniversite için farklı Ders muafiyet ve intibak dilekçesi dolduracaklardır. Dilekçe doldurulurken, daha önce farklı bir üniversiteden aldığı derslerin bilgileri (Ders kodu, kredisi, adı, notu) her satıra bir ders gelecek şekilde yazılacaktır. Her satırın karşısına Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ders içeriklerinden bakılarak, içeriği uyan ders bilgileri yazılacaktır. Yazılan derslerin, bölümümüz derslerinin kredi ve içerik yönünden en az %75 benzerlik göstermesi gerekmektedir. (Önceden almış olduğunuz dersi ve bölümümüzde muaf olmak istediğiniz dersi açık ve anlaşılır biçimde bir satıra yazınız.)

Herhangi bir MYO’dan alınan ve bölümümüzde uygun derslere karşılık olabilecek derslerin listesi aşağıda verilmiştir. Listede olmayan bölümümüz derslerinin, MYO'lardan alınan herhangi bir derse karşılık muafiyeti yapılmayacaktır. Listede bulunan derslere karşılık, içerik ve kredi yönünden uygun olan ve MYO'da almış olduğunuz derslerinizi kullanarak dilekçenizi doldurunuz.

Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi
ATA-160 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2
ATA-260 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2
TUR-170 Türk Dili I 2
TUR-270 Türk Dili II 2
ING-101 İngilizce I 2
ING-102 İngilizce II 2
FIZ-125 Fizik I 2,5
BIL-403 Mesleki Yabancı Dil I 2
BIL-412 Mesleki Yabancı Dil II 2
BIL-101 Algoritma ve Programlama 3,5
BIL-106 Grafik ve Animasyon 2,5

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ders içeriklerine ulaşmak için tıklayınız.

Örnek doldurulmuş Ders muafiyet ve intibak dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bölüm Sekreterliğine Teslim Edilecek Evraklar

1- OBS sistemi üzerinden alınan dilekçe

2- Ders muafiyet ve intibak dilekçesi

3- Daha önceki üniversiteye ait, Onaylı ıslak imzalı Transkript

4- Daha önceki üniversiteye ait, Onaylı ıslak imzalı Ders İçerikleri

 
Yayın Tarihi: 01/10/2018
Okunma Sayısı: 10105