Ekle-Sil Haftası Ders Seçimleri Hakkında

Bölümümüzde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde açılacak ve açılmayacak seçmeli dersler aşağıda listede verilmiştir. Açılmayan dersleri sadece geçmiş yıllarda almış olup FF veya FD ile başarısız olan öğrenciler alabilecektir (Başarısız olduğu ders hangisi ise onu alabilir). Bu öğrenciler sadece sınav dönemlerinde bu derslerin sınavlarına gireceklerdir. Bu durum zorunluluk olmayıp öğrenciler isterse bu dönem aynı havuzdaki açılan ve kotası uygun olan dersleride sıfırdan alabilirler.

Bu madde kapsamına dahil olmayan öğrenciler, sistemden bu açılmayan dersleri seçmiş ise; Ekle/Sil haftasında ders listesinden çıkararak açılan havuz derslerini seçmelidir. Aksi durumda bu dersler listeden silinecek ve bu havuzdan eksik ders almış olacaklardır. Açılmayan dersleri seçen öğrenciler her türlü sorumluluğu kabul etmiş sayılacaktır.

Diğer bir husus Tasarım 2 dersi seçimi hakkındadır. Güz döneminde Tasarım 1 dersini aldığı danışman hocasından farklı bir danışman hocanın tasarım dersini seçen öğrenciler Ekle/Sil haftasında doğru danışman hocasının dersini almalıdır. Danışman hocasından farklı bir danışman hocayı seçen öğrenciler, Ekle/Sil haftasından sonra gerekli kontroller yapılarak Tasarım 2 dersi listesinden çıkarılacaktır. Bu hususta da her türlü sorumluluk öğrencilerin kendisine ait olacaktır.

Not: Sistem engellemesinden kaynaklı olarak ders silemeyen veya ekleyemeyen öğrenciler gerekli kontrollerin yapılması için bilgisayarmuh@sdu.edu.tr adresine mail atarak durumlarını bildirebilirler. Kota artımı için mail atmayınız. Kotalar bütün dersleri seçen sayılar dengeli olacak şekilde sürekli kontrol edilerek gerekli görüldüğü taktirde artırılmaktadır.

AÇILMAYAN SEÇMELİ DERSLER

• BIL-438 Nesneye Dayalı Analiz ve Modelleme
  • BIL-426 Kablosuz ve Mobil Ağlar
  • BIL-312 Mikroişlemci Tabanlı Denetleyiciler