Yaz Okulunda Açılması Öngörülen ve Farklı Bir Üniversiteden Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersler aşağıda listelenmiştir. Aşağıdaki derslerin açılması, ders seçim işlemleri sonucunda yeterli sayıya ulaştıktan sonra netlik kazanacaktır. Bu nedenle aşağıdaki derslerin açılması kesinlik kazanana kadar, listedeki dersler için farklı bir üniversiteden alınması talebinde bulunmayınız.

 

YAZ OKULU İLE İLGİLİ OLARAK ÜNİVERSİTEMİZ UYGULAMA ESASLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Aşağıdaki listede yer almayan bölüm dersleri, yaz okulunda açılmayacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden bu dersleri alabilirsiniz. Farklı bir üniversiteden ders alırken dikkat edilecek husus; alacağınız dersin içerik ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki dersle benzerlik göstermesi gerektiğidir. Bu şartı sağlamayan dersler komisyon tarafından onaylanmayacaktır.

 

Farklı bir üniversiteden ders alabilmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir.

1. Yaz okulu farklı bir üniversiteden alma talep formunu doldurunuz, imzalayınız.  Hem SDÜ’den hem de farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler varsa, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu da doldurmalıdır. Bununla beraber SDÜ’deki dersleri almak için yukarıdaki linkte açıklandığı gibi online olarak da kayıt yapmalıdır. SDÜ’den ders almayıp sadece farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır. Formu indirmek için tıklayınız.

2. Doldurduğunuz formu taratarak, yaz okulu komisyonuna onay için gönderiniz. (mevlutersoy@sdu.edu.tr mail adresine, konusuna “Yaz Okulu Ders Alma Onay Formu” yazarak gönderiniz. ÖNEMLİ NOT : Seçtiğiniz derslerin ders içeriklerinin linklerini mail içerisine kopyala yapıştır yaparak ekleyiniz. )

3. Komisyondan dersinizin onaylandığına dair cevabı bekleyiniz. Onay veya Ret cevapları komisyona formu gönderdiğiniz mail adresinize iletilecektir. Onay işlemleri yaz okulu komisyonu tarafından değerlendirileceği için, dersi veren öğretim üyesi ile ayrıca iletişime geçmenize gerek yoktur. Komisyon gerekli durumlarda, dersi veren öğretim üyesi ile iletişime geçecektir.

4. Onay cevabından sonra, onay aldığınız ders/dersleri onay aldığınız üniversiteden alabilirsiniz.

 

Not: Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

 

Açılması planlanan dersler tabloda gösterilmektedir.

Ders Kodu Ders Adı Öğretim Üyesi
BIL - 428 Optimizasyon Algoritmaları Prof. Dr. Tuncay YİĞİT 
BIL - 407 Yönetim Bilişim Sistemleri Prof. Dr. Tuncay YİĞİT
BIL - 423 Yapay Zeka Doç. Dr. Utku Köse
BIL - 430 Sistem Modelleme ve Simülasyon Doç. Dr. Utku Köse
BIL - 321 Web teknolojileri ve Programlama Dr. Öğretim Üyesi Asım Sinan YÜKSEL
BIL - 326 Yazılım Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Asım Sinan YÜKSEL
BIL - 302 Bilgisayar Ağları Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt ERSOY
BIL - 307 İşletim Sistemleri Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt ERSOY

 

  • Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Kalkülüs, Fizik vb. gibi dersler için ilgili birimlerle iletişime geçiniz.
Yayın Tarihi: 05/07/2021
Okunma Sayısı: 5217