Yaz Okulunda Bölümümüzden ve Farklı Bir Üniversiteden/Bölümden Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Yaz okulunda bölümümüzde açılması planlanan dersler aşağıda listelenmiştir. Aşağıdaki derslerin açılması, ders seçim işlemleri sonucunda yeterli sayıya ulaştıktan sonra netlik kazanacaktır. Açılması Kesinleşen dersler 7 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecektir.

Bu nedenle aşağıdaki derslerin açılması kesinlik kazanana kadar, listedeki dersler için farklı bir üniversiteden alınması talebinde bulunmayınız.

 

YAZ OKULUNU BAŞKA ÜNİVERSİTEDEN ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Aşağıdaki listede yer almayan bölüm dersleri, yaz okulunda açılmayacaktır. Listede olmayan dersleri farklı bir üniversiteden/bölümden alabilirsiniz. Farklı bir üniversiteden ders alırken dikkat edilecek hususlar; 

  • Üniversitemiz dışından farklı bir yükseköğretim kurumundan alınacak yaz okulu dersi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yaz Okulu Komisyonu tarafından başvuru formu ve eklerinin incelenmesi ve bölüm oluru sonrası onaylanacaktır.
  • Alacağınız dersin kapsam/içerik, AKTS ve saat yönünden en az %75 oranında bölümümüzdeki dersle benzerlik göstermesi gerektiğidir

 

Bu şartları sağlamayan dersler komisyon tarafından onaylanmayacaktır.

 

 Farklı bir üniversiteden ders alabilmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıda verilmiştir.

 

1.Yaz okulu farklı bir üniversiteden alma talep formunu doldurunuz, imzalayınız. 

     a. Hem SDÜ’den hem de farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler varsa, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu da doldurmalıdır. Bununla beraber SDÜ’deki dersleri almak için yukarıdaki linkte açıklandığı gibi online olarak da kayıt yapmalıdır.

      b. SDÜ’den ders almayıp sadece farklı bir üniversiteden ders alacak öğrenciler, formdaki SDÜ ile ilgili tabloyu boş bırakacaktır.

Formu indirmek için tıklayınız

2.Doldurduğunuz formu taratarak, üniversitenin size vermiş olduğu mail adresinden yaz okulu komisyonuna onay için gönderiniz. (mevlutersoy@sdu.edu.tr mail adresine, mail konusuna “Yaz Okulu Ders Alma Onay Formu” yazarak gönderiniz. ÖNEMLİ NOT : Seçtiğiniz derslerin ders içeriklerinin linklerini mail içerisine kopyala yapıştır yaparak ekleyiniz. )

3.Komisyondan dersinizin onaylandığına dair cevabı bekleyiniz. Onay veya Ret cevapları komisyona formu gönderdiğiniz mail adresinize iletilecektir. Onay işlemleri yaz okulu komisyonu tarafından değerlendirileceği için, dersi veren öğretim üyesi ile ayrıca iletişime geçmenize gerek yoktur. Komisyon gerekli durumlarda, dersi veren öğretim üyesi ile iletişime geçecektir.

4.Onay cevabından sonra, onay aldığınız ders/dersleri onay aldığınız üniversiteden alabilirsiniz.

 

Not: Yaz okulu komisyonunun bilgisi dâhilinde olmadan, başka bir üniversiteden alacağınız dersler geçersiz olacaktır. Bu nedenle farklı bir üniversiteden yaz okulunda ders almak isteyen öğrenciler mutlaka yukarıdaki adımları yerine getirmelidir.

 

Açılması planlanan dersler tabloda gösterilmektedir.

Ders Kodu Ders Adı Öğretim Üyesi
BIL - 428 Optimizasyon Algoritmaları Prof. Dr. Tuncay YİĞİT 
BIL - 407 Yönetim Bilişim Sistemleri Prof. Dr. Tuncay YİĞİT 
BİL – 438 Nesneye Dayalı Analiz ve Modelleme Prof. Dr. Tuncay YİĞİT 
BIL - 423 Yapay Zeka Doç. Dr. Utku Köse
BIL - 430 Sistem Modelleme ve Simülasyon Doç. Dr. Utku Köse
BIL - 321 Bilgi Güvenliği Doç. Dr. Utku Köse

 

 Eşlenik Olabilecek Dersler (Form doldurulmaz)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BİL-217 Olasılık Teorisi ve İstatistik
Endüstri Mühendisliği Bölümü ENM-201 İstatistik I

 

Üniversitede ortak yürütülen YÖK dersleri, Kalkülüs, Fizik vb. gibi dersler için ilgili birimlerle iletişime geçiniz.

Yayın Tarihi: 14/06/2022
Okunma Sayısı: 2639