Bölüm Kalite Faaliyetleri

 

Bölümüz 1. Sınıf öğrencileri ile Gıda Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında Hediye Un fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir.

Et ve Süt Teknolojisi dersleri kapsamında bölümümüz 4. Sınıf öğrencileri ile ÜNSÜT, Ahmet İpek, Davraz Et ve Coşkun Et Tesislerine teknik gezi düzenlenmiştir.

Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı’nın KA 107 Erasmus projesi kapsamında Almati/Kazakistan ziyareti

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı'nın yürütücülüğünde YÖK tarafından da desteklenen uluslararası ölçekli “Buzağı Sağlığı ve Gıda Güvenliği” projesi 2018 yılında hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında Kazakh National Agrarian Research University (KAZNARU) ile bilimsel iş birliği olanakları arttırılmıştır. Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı’nın 2. Danışmanı olduğu KAZNARU doktora öğrencisi Togzhan Boranbayeva Mevlana Projesi kapsamında iki dönem doktora çalışmalarının bir kısmını Gıda Mühendisliği Bölümü Mikrobiyel Teknoloji Laboratuvarı’nda gerçekleştirmiştir. Öğrencinin çalışmaları sırasında Kazakistan’a özgü fermente ürünlerden probiyotik özellikte mikroorganizmalar izole edilmiştir. İzole edilen suşlardan bazıları Teknokent Firması olan NPRO Biyoteknoloji Ticaret Anonim Şirketi’nde Ar-Ge amaçlı hayvan probiyotiği üretimi çalışmalarında kullanılmaktadır. Hayvan probiyotiği üretmek üzere atılan bu adımı geliştirmek üzere ikinci olarak KA 107 Erasmus projesi yazılmış ve kabul edilmiştir. Proje kapsamında KAZNARU’ya ilaveten Al Farabi Kazakh National University’ye de yer verilmiştir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında her iki KZ üniversitesinden bölümümüze 3 lisans, 1 yüksek lisans ve 1 doktora öğrencisi gelerek eğitim almıştır. Yine aynı dönemde KAZNARU Veteriner Fakültesi’nden 4 öğretim üyesi üniversitemizi ziyaret etmiştir. Bu ziyaretler sırasında iş birliğini geliştirecek çalışmalar yapılmış ve öğretim üyeleri bölüm öğrencilerine yönelik ders vermiştir.

Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı ise 2-8 Haziran 2022’de Almati/Kazakistan’a giderek proje kapsamında çalışmalar gerçekleştirmiştir. KAZNARU Veteriner Fakültesi Biyogüvenlik Bölümü öğrencilerinin yanı sıra KAZNARU uluslararası yaz okuluna katılan öğrencilere de ders vermiş, yaz okulu açılışında kısa bir konuşma yapmıştır. Hareketlilik kapsamında geliştirilen bilimsel ilişkilerin yansıması olarak probiyotiklere yönelik ortak proje sunma çalışmaları sürdürülmektedir.

Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Süt Teknolojisi dersi kapsamında 22/12/2022 tarihinde ilimizde faaliyet gösteren ÜnSüt işletmesini ziyaret etmişlerdir.

Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Et Teknolojisi dersi kapsamında 5/12/2022 tarihinde ilimizde faaliyet gösteren Gülverler Et işletmesini ziyaret etmişlerdir.

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu SEYDİM, Gülkent Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencileri ve Biyoloji öğretmenleriyle TÜBİTAK lise öğrenci projeleri için probiyotik/prebiyotik özellikli ürün geliştirmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmışlardır.

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu SEYDİM Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin davetlisi olarak 3. Çevre Festivaline katılarak kefir ile ilgili bilgiler aktarmış, kefir atölyesinde kefir mayalamada dikkat edilecek kuralları uygulamalı olarak anlatmıştır. 15 Mayıs 2022

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Atıf Can SEYDİM Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen 10. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması 2022 Seçici Kurul Toplantısında jüri üyesi olarak yer almıştır. Mayıs 2022

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Atıf Can SEYDİM İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliliğinde gerçekleştirilen Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde sektör temsilcilerinden oluşan katılımcılara Ambalaj ile ilgili eğitim vermiştir. Aralık 2022

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Gülcan ÖZKAN Zeytinyağı Akademisinde paydaşlara zeytinyağı prosesi ile ilgili eğitim vermiştir. 07/12/2022

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğba KÖK taş Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’na “Probiyotikler ve Kefir “ başlıklı bir eğitim vermiştir. 17/01/2022

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Birol KILIÇ Erasmus Akademik Ders Verme Hareketliliği programı kapsamında East Sarajevo Üniversitesi’nde sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. 5 Mayıs 2022

Kuru Gıdalar Teknolojisi Dersi kapsamında ilimizde kurutulmuş meyve-sebze işleme alanında faaliyet gösteren işletmelerden temsilciler ile öğrenciler bir araya gelmiştir. 08.12.2021 tarihinde Natural Kuru İşletme Sahibi ve Gıda Mühendisi Ayşe BÜLBÜL, 29.12.2021 tarihinde Elmasu & Elmataş A.Ş. İşletme Mühendisi Hasan BAŞÇİFTÇİ öğrencilerle sektör ve üretim prosesleri hakkında bilgilerini paylaşmışlardır.

 

5-12 Mart 2021 tarihleri arasında Bölümümüz 2020-2021 bahar yarıyılı Akademik danışmanlık toplantıları online olarak gerçekleştirilmiştir.  Öğrencilere stajlar, projeler, bölüm komisyonları hakkında bilgiler verilmiştir.

 

Dış danışma kurulu toplantısı Bölümümüz Kalite komisyonu üyeleri ve danışma kurulu üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. (15/10/2021)

Dış Danışma Kurulu Toplantı Tutanağı için tıklayınız.

Danışma Kurulu için tıklayınız.

 

 

4. sınıf Teknoloji ve Ar-Ge Yönetimi dersi kapsamında üniversitemiz Araştırma ve Yenilikçilik Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Terzi üniversitemizin Ar-Ge ve Girişimcilik olanakları hakkında bölümümüz öğrencilerine bilgilendirme semineri vermiştir.

 

Bölüm Kalite Komisyonu Toplantımız 16.08.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

 

Bölüm Kalite Komisyon toplantı tutanağı için tıklayınız.

 

Bölümümüz Anabilim Dalı Başkanı Seçimleri gerçekleştirilmiştir. Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığına Prof. Dr. Gülcan ÖZKAN, Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığına Prof. Dr. Hakan KULEAŞAN oyların çoğunluğunu alarak seçilmiştir. 10/06/2021

Kalite faaliyetleri sayfasına “Bölüm Kalite Komisyonu Toplantımız 10.10.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantı tutanağı için tıklayınız.

 Bölüm Komisyonlarına ulaşmak için tıklayınız.

 Birim öz değerlendirme raporuna ulaşmak için tıklayınız.

 Ar-Ge raporuna ulaşmak için tıklayınız.