Misyon Vizyon

Bölümümüz 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Ayrıca, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Doktora eğitim programına sahip Bölümümüzde, "Endüstri Mühendisliği" ve "Yöneylem Araştırması" olarak iki anabilim dalında akademik faaliyetler gerçekleştirilmektedir. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle; 3 Prof. Dr., 2 Doç. Dr., 2 Dr. Öğr. Üyesi ve 5 Arş.Gör. olmak üzere toplam 12 akademik personel ve 2 idari personel görev yapmaktadır.

Bölümümüzü kazanan öğrenciler isteğe bağlı 1 yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı okuyabilmektedirler. Özellikle bölümümüzü kazanan bir öğrenci gerekli şartları yerine getirdiğinde Çift-Anadal ve Yandal programları sayesinde farklı bölümlerde de yükseköğretimine devam edebilmektedir.

Öğrenci değişim programları özellikle 2014 yılından itibaren daha fazla çeşitlilik kazanmıştır. Öğrencilerimiz Farabi programı ile bir ya da iki dönemlerine yurtiçinde başka bir üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde devam ederken artık Mevlana programı ile bu durum Tüm Dünyayı kapsar hale gelmektedir. Yine Avrupa Birliği kapsamında bölümümüz her yıl Almanya’da Fachhochschule Schmalkaldenİtalya’da Politecnico di Torino, Yunanistan'da Technological Education Institute (TEI) of Priaeus, Polonya’da Kielce University of Technology ve Slovenya’da University of Maribor üniversitelerine Erasmus öğrencisi göndermektedir. Ortalama olarak her yıl 10 öğrencimiz bu programdan faydalanmaktadır.

Ayrıca bölümümüz öğrencileri tarafından yönetilen, üniversitemizin en eski ve büyük öğrenci kulüplerinden biri olan Endüstri ve Kalite Kulübü’müz aracılığıyla, teknik geziler, paneller, ekonomi günleri, kariyer günleri vb. temel alanlarda olmak üzere yılda ortalama 12 farklı sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlik düzenlenmektedir.

Akademik ve öğrenci projeleri olarak bölümümüzde her yıl ortalama 4 adet proje TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olup, mesleki farklı sempozyum ve diğer proje yarışmalarına katılım desteklenerek başarılar elde edilmektedir. Ayrıca şu ana kadar ulusal proje yarışmalarında 2 kez birincilik ve 1 kez de dördüncülük almış olan öğrencilerimizin önümüzdeki yıllar için Ulusal Ajans destekli Avrupa Birliği Gençlik Programları üzerinden de farklı proje başvuruları gerçekleştirilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Batı Akdeniz olarak adlandırılan Antalya, Burdur ve Isparta illeri içinde aktif olarak lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim öğretime devam eden öncü Endüstri Mühendisliği bölümüdür. Bu bölge başta olmak üzere Endüstri Mühendisliği tekniklerinin imalat ve servis sistemlerinin kalitesinin artırılması konusunda katıkılar vermektedir.

Bölüm vizyon, misyon ve değerlerimiz:

SDÜ MF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
BÖLÜM BAŞKANLIĞI