28 Haziran 2017 Çarşamba

SDÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü

20005 defa okundu

Bölümümüz 2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı olarak iki anabilim dalı’nda akademik faaliyetler gerçekleştirilen bölümümüzde 3 Prof.Dr., 1 Doç.Dr., 2 Yrd.Doç.Dr. ve 5 Arş.Gör. olmak üzere toplam 11 akademik personel ve 1 idari personel görev yapmaktadır.

2017 Şubat ayı itibari ile lisans yerleştirme kontenjanı 62 (I.Öğretim) ve 62 (II.Öğretim) olan bölümümüzde 404 lisans, 62 yüksek lisans ve 6 doktora öğrencisi bulunmaktadır. Şu ana kadar bölümümüzden 218 lisans ve 10 yüksek lisans öğrencisi mezun olmuştur. Ayrıca bölüm öğrencilerimiz ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinden olmalarının yanı sıra Türki Cumhuriyetler ve Yabancı Uyruklu olan öğrencilerimiz de bulunmaktadır.

Bölümümüzü kazanan öğrenciler isteğe bağlı 1 yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı okuyabilmektedirler. Özellikle bölümümüzü kazanan bir öğrenci gerekli şartları yerine getirdiğinde Çift-Anadal ve Yandal programları sayesinde farklı bölümlerde de yükseköğretimine devam edebilmektedir.

Öğrenci değişim programları özellikle 2014 yılından itibaren daha fazla çeşitlilik kazanmıştır. Öğrencilerimiz Farabi programı ile bir ya da iki dönemlerine yurtiçinde başka bir üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde devam ederken artık Mevlana programı ile bu durum Tüm Dünyayı kapsar hale gelmektedir. Yine Avrupa Birliği kapsamında bölümümüz her yıl Almanya’da Fachhochschule Schmalkaldenİtalya’da Politecnico di Torino, Yunanistan'da Technological Education Institute (TEI) of Priaeus, Polonya’da Kielce University of Technology ve Slovenya’da University of Maribor üniversitelerine Erasmus öğrencisi göndermektedir. Ortalama olarak her yıl 10 öğrencimiz bu programdan faydalanmaktadır.

Ayrıca bölümümüz öğrencileri tarafından yönetilen, üniversitemizin en eski ve büyük öğrenci kulüplerinden biri olan Endüstri ve Kalite Kulübü’müz aracılığıyla, teknik geziler, paneller, ekonomi günleri, kariyer günleri vb. temel alanlarda olmak üzere yılda ortalama 12 farklı sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlik düzenlenmektedir.

Akademik ve öğrenci projeleri olarak bölümümüzde her yıl ortalama 4 adet proje TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olup, mesleki farklı sempozyum ve diğer proje yarışmalarına katılım desteklenerek başarılar elde edilmektedir. Ayrıca şu ana kadar ulusal proje yarışmalarında 2 kez birincilik ve 1 kez de dördüncülük almış olan öğrencilerimizin önümüzdeki yıllar için Ulusal Ajans destekli Avrupa Birliği Gençlik Programları üzerinden de farklı proje başvuruları gerçekleştirilmiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Batı Akdeniz olarak adlandırılan Antalya, Burdur ve Isparta illeri içinde aktif olarak lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim öğretime devam eden tek Endüstri Mühendisliği bölümüdür. Bu bölge başta olmak üzere Endüstri Mühendisliği tekniklerinin imalat ve servis sistemlerinin kalitesinin artırılması konusunda öncülük etmektedir.

Bölüm vizyon, misyon ve değerlerimiz:

Vizyonumuz

Çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu teorik ve pratik bilgilerle donanmış, küresel ölçekte çalışabilen mühendisler yetiştirmek ve araştırma-geliştirme çalışmalarının en üst düzeyde yürütüldüğü bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.

Misyonumuz

Endüstri Mühendisliği mesleğinin her alanında sorumluluk alabilecek ve bu sorumlulukları başarı ile yerine getirebilecek bilgi ve becerilere sahip, sorunları tespit eden ve çözen, nasıl bilgiye ulaşacağını bilen, yenilikleri takip eden ve kendisini yenileyen, üreten, yaratıcı, duyarlı ve meslek ahlakına sahip mühendisler yetiştirmektir. Ayrıca, sanayi ile bir arada çalışarak verimliliğin arttırılması ve çeşitli sektörlerdeki mevcut sorunların çözümüne yönelik çözüm yaklaşımlarını geliştirerek ilgili sektörlere sunmak amacıyla çeşitli bilimsel araştırmaların yürütülmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmak ve sürdürmektir.

Değerlerimiz

·  Doğruluk, Dürüstlük ve Samimiyet