2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puani ile Yatay Geçiş Yerleştirme Kayıtları ve Muafiyet ve İntibak Sonrası İşlemler

YATAY GEÇİŞ İLE KESİN KAYIT SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

ÖNEMLİ TARİHLER

Ders kaydı ve Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yenileme : 9-13 Eylül

2019-2020 güz yarıyılı ders başlama tarihi : 16 Eylül

 

1. Daha önce sadece yabancı dil hazırlık eğitimi alan ve hiçbir dersten muafiyet talebi olmayan öğrencilerin; 9-13 Eylül tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ders kaydı yapmaları gerekmektedir. (OBS geçici şifresi TC kimlik numarasının son sekiz hanesidir.)
2. Kesin kayıt yapıldıktan sonra, muaf olunacak derslerin ve intibak yapılacak sınıfın belirlenmesi için bölüm başkanlıklarına dilekçe ile müracaat edilmesigerekmektedir.
3. Öğrencilerin muafiyet başvuruları sonuçlanmamış bile olsa, 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren alınması muhtemel bütün derslere devam mecburiyetibulunmaktadır.

MUAFİYET VE İNTİBAK SONUCU AÇIKLANDIKTAN SONRA YAPILACAK İŞLEMLER

Muafiyet başvuruları, bölümlerdeki ilgili komisyonlar tarafından değerlendirilerek,muafiyet ve intibak sonucu dekanlığa bildirilecektir. Muafiyet ve intibak sonuçları, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra öğrenci bilgi sistemine kayıtedilecektir.

Bu şekilde muafiyet sonuçları kesinleşmiş ve muaf olunan dersleri öğrenci bilgi sistemine kayıt edilmiş öğrencilerin, Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Biriminegiderek ders kaydı yaptırmaları gerekmektedir.

Ders kayıt işlemleri:

Muafiyet sonrası genel not ortalaması 1,80’den az olan öğrenciler toplam 30 AKTS,1,80 ve üzerinde olan öğrenciler 50 AKTS ders alabileceklerdir.

Her öğrenci, öğrenim süresi boyunca alması gereken dersleri kendi OBS hesapları üzerinden görebilmektedir. (Ders Bilgileri > Bölüm Ders Planı)

Ders kaydı için Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine gitmeden önce bu ders planına göre almak istediğiniz derslere karar vermeniz gerekmektedir. Ayrıca haftalık ders programında, almaya karar verdiğiniz derslerden çakışanlar var ise, çakışan dersi hangi şubeden alacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 03/09/2019
Okunma Sayısı: 2799