Türkiye’de İlk Kez SDÜ'de Açılan “Yer Bilimleri Mühendisliği” Geleceğin Mühendislerini Bekliyor

Ülkemizin gelişiminin temel taşlarından biri olan “Yer Bilimleri Mühendisliği” Türkiye’de ilk kez Üniversitemizde açılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ülkemizin geleceğini temsil eden gençlerin başarılarına başarı ekleyecekleri alanları belirleyecekleri “Yer Bilimleri Mühendisliği” adı altında özel bir program oluşturdu. Buna göre daha önce ayrı ayrı Jeoloji, Jeofizik ve Maden Mühendisliği olarak öğrenci alan fakülte bölümleri, bu yıl ilk kez “Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü” çatısı altında öğrenci alacak. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, “Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü”nün ilk olarak Üniversitemizde açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek “Bu yıl 30 +1 (okul birincisi) öğrenci alacağız. İlk yıl tüm öğrenciler birlikte bir program izleyecek; Jeoloji, Jeofizik ve Maden Mühendisliği hakkında bilgi sahibi olacak. İlk yılın sonunda ise öğrenciler, başarı ve istek durumlarına göre bölümlerini seçecek ve seçtikleri bölümden mezun olacak. Yerbilimleri mühendisliği öğrencileri istedikleri diğer bölümden YÖK ve üniversite kriterlerini sağlamak koşulu ile kontenjana bakılmaksızın yandal ve/veya çift anadal yapabilecekler. Bu programın bir diğer avantajı ise, 2017 yılında ilk 9 sırada yerleşen öğrencilere,   birinci yılın sonunda, lisans derecesi alacağı her bir programa ilk üç sırada yerleşen öğrencilere karşılıksız YÖK Destek Bursu verilecek.” dedi. 

 

Bu yıl SDÜ Mühendislik Fakültesi’ne 10 bölümde 1052 öğrenci kontenjanı verildi. 

Jeoloji Mühendisliği Sayfası için tıklayınız

Jeofizik Mühendisliği Sayfası için tıklayınız

Madem Mühendisliği Sayfası için tıklayınız