2023 Yılı Yaz Dönemi Stajları Hakkında

2023 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapan öğrencilerimiz (stajını tamamlayan ve henüz evraklarını teslim etmeyenler ile, stajı aktif olarak devam eden öğrenciler); staj evraklarını 2 Ekim 2023 - 20 Ekim 2023 tarihleri arasında teslim edebilirler. Mezuniyet için sadece stajları kalmış öğrenciler ile, staj evraklarını erken teslim etmek isteyenlerin bu tarihleri beklemesine gerek yoktur, daha erken tarihte bölüme elden teslim edebilirler.

Staj sonrası teslim edilmesi gereken evraklar: Staj Teslim Tutanağı, Staj Değerlendirme Formu ve Staj Faaliyet Raporu'dur. Örnek dokümanlar burada verilmiştir. Tüm staj evrakları elden teslim edilecektir, e-posta ile gönderim kabul edilmemektedir. Staj Değerlendirme Formu kapalı ve onaylı zarfta, Staj Faaliyet Raporu (her iş günü için en az bir sayfa metin ve içerik olarak dolu, cetvel sayfası konu başlıklarını içerecek şekilde hazırlanmış, görsel/kod vb. kanıt ve içerikler ile desteklenmiş, özgün, bilgisayar ortamında doldurulmuş, varsa geliştirilen proje detaylarına yer vererek ve mümkünse link paylaşarak ve tüm sayfalar onaylanmış halde) karton kapaklı ve ciltli (örnek format) olacak şekilde (spiral cilt, kraft, sunum, poşet, yapraklı, telli veya cepli dosya ile verilen raporlar reddedilir) teslim edilmelidir.

Evrakların eksik veya geç teslim edilmesi, raporun ciltli olmaması, değerlendirme formunun açıkta getirilmesi, eksik imza/onay olması gibi durumlarda stajlarınız geçersiz sayılacaktır.

Bölüm Staj Komisyonu her yaz dönemi staj yapan öğrencilerden belirli bir sayıda öğrenciyi sözlü mülakat yapmaktadır. Bu öğrenciler rastgele olarak seçilmektedir ve kendilerine staj için yapılacak sözlü sınav hakkında bilgilendirme ve duyuru ayrıca yapılmaktadır. Sınava katılmayan öğrencinin stajı geçersiz sayılacaktır.

Teslim edilen raporların hazırlanmış word dokümanlarını kişisel bilgisayarlarınızda saklamanız gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde intihal ve usulsüz alıntıların tespit edilmesi amacıyla Bölüm Staj Komisyonu olarak öğrenciden Turnitin sisteminde kullanılmak üzere talep edilecektir. Talep edildiğinde bu belgeyi teslim edemeyen öğrencinin stajı geçersiz sayılacaktır.

 

Yayın Tarihi: 06/08/2023
Okunma Sayısı: 2534