Staj İşlemleri Hakkında

Bölümümüzde staj yapacak öğrencilerimizin işlemlerinin başlatılabilmesi için, Staj Yol Haritası içerisinde belirtilen adımları takip ederek başvuru sürecini tamamlaması gerekmektedir.

Önemli Not: 2023 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapacak olan öğrencilerimizin; akademik takvimde bütünleme sınavlarının 8 Temmuz'da bitmesinden dolayı, staj başlangıç tarihlerini en erken 10 Temmuz 2023 olacak şekilde belirlemeleri gerekmektedir. Stajların bu tarihte başlaması zorunlu değildir, daha geç başlatılabilir fakat bitiş tarihleri gelecek akademik yılın başlangıcından önce olması gerektiğinden, bu durum dikkate alınarak staj tarihleri belirlenmelidir. Resmi tatil ve hafta sonu çalışma durumlarını da dikkate almanız önerilir. 

Not: Staj yapacak öğrencilerimiz;  Staj Tercih Dilekçesi ve Zorunlu Staj Başvuru Formu'nu (2 nüsha) Staj Yol Haritası ve Bölüm Staj Yönergesi'ndeki adımlara göre doldurduktan sonra, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası ve Transkript Belgesi ile birlikte staj başlama tarihinden en geç 10 gün önce bölüme teslim etmelidir. Aksi durumda stajınız başlatılamamaktadır. Bu nedenle staj başvurunuzu, sertifika sürecinizi ve iş yeri görüşmelerinizi erken bir tarihte yapmanız önerilir.

Not: İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası alacak öğrencilerimiz, SDÜNet üzerinden Öğrenci Eğitim Modülüne (OGEM) giriş yaparak sertifikalarını alabilirler. (İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi uygulama kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız)

Not: Staj için gerekli olan tüm formlarda imza bölümlerinin mavi renkli kalemle ıslak imzalı şekilde, kalan kısımların ise bilgisayar ortamında doldurması gerekmektedir. 

Not: Staj bitiminden sonra ilgili dokümanlar en geç 30 gün içinde bölüme teslim edilmelidir.

 

Not: Staj başvurularında firma tarafından istenmesi halinde bölümden Staj Zorunluluk Belgesi talep edebilirsiniz. Öğrenci e-posta adreslerinizden; numara, ad, soyad ve başvuru yapılacak firma bilgilerini açık şekilde belirterek belge talebinizi yucelyilmaz[at]sdu.edu.tr adresine e-posta yoluyla yapabilirsiniz.

Not: Staj ile ilgili evrak teslimlerini Arş. Gör. Yücel YILMAZ'a yapabilirsiniz. (Sorularınız varsa; e-posta adresinden veya dahili telefondan ulaşabilirsiniz.)

 

Staj Öncesi Okunması Gerekenler:
Staj Başlangıcında Teslim Edilecek Dokümanlar:
Staj Bitiminde Teslim Edilecek Dokümanlar:
Yayın Tarihi: 16/01/2016
Okunma Sayısı: 51746