2024 Yılı Yaz Dönemi Stajları Hakkında

2024 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapacak olan öğrencilerimizin, staj başlangıç tarihlerini en erken 1 Temmuz 2024 olacak şekilde belirlemeleri gerekmektedir. Stajların bu tarihte başlaması zorunlu değildir, daha geç başlatılabilir fakat bitiş tarihleri gelecek akademik yılın başlangıcından önce olması gerektiğinden (2024-2025 yılı akademik takvimi yayınlanınca netleşecek ve buradan duyurulacaktır), bu durum dikkate alınarak staj tarihleri belirlenmelidir. Stajların 20 iş günü hesaplamasını yaparken; 15 Temmuz ve 30 Ağustos resmi tatiller ile, hafta sonu çalışma durumlarını da dikkate almanız önerilir.

 

ÖNEMLİ: Staj başlangıcında sigorta girişlerinin aksamaması için, staj başlangıç tarihinden en az 10 gün önce evrakların bölüme teslim edilmesi gerekmektedir. 1 temmuz haftası staja başlayacak olan öğrenciler için bu tarih yüksek ihtimalle kurban bayramı haftasına ve tatile denk geleceğinden, aksama olmaması adına evraklarını en geç yıl sonu (final) sınavı haftasında teslim etmesi önerilir.

 

2024 yılı yaz dönemi içerisinde staj yapacak olan öğrencilerimiz için; staj bitiminden sonra 30 gün olan staj evraklarını teslim süresi uzatılacaktır. İlgili dokümanlar; 2024-2025 akademik yılı güz dönemi başlangıcının ilk iki haftası içerisinde bölüme elden (pdf olarak kabul edilmemektedir) teslim edilebilir. (Güncel akademik takvim yayınlanınca net tarihler buradan duyurulacaktır) Mezuniyet için sadece stajları kalmış öğrenciler ile, staj evraklarını erken teslim etmek isteyenlerin bu tarihleri beklemesine gerek yoktur, daha erken tarihte bölüme elden teslim edebilirler.

 

Staj başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler, izlenecek yol haritası, sık sorulanlar ve cevapları, staj sürecinde yapılacaklar ve sonrasında teslim edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiye, güncel doküman taslaklarına Bölüm Staj İşlemleri web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 13/05/2024
Okunma Sayısı: 1133